Se social ads na Facebooku bude ještě sranda

facebook_like2Jedna velká hostingová společnost teď rozjela celkem rozsáhlou kampaň na Facebooku. Její reklamy se teď zobrazují snad na všech mých FB profilech, dokonce i těch, které jí mají v odběrech. Aby dosáhla většího efektu používá Social ads. Reklamu, pod kterou se zobrazuje malý profilový obrázek a jména přátel, kteří jsou jejími fanoušky. Co mě pobavilo je, že tam vidím i člověka, který si je dost nevybíravě dobíral na Webtrhu a vyhrožoval odchodem. Samozřejmě, občas se člověk naštve a veřejně si postěžuje od toho je PR oddělení, aby hasilo požár :)

Jistě dali jsme facebooku souhlas (zne)užívat naše soukromé fotky a údaje k reklamním účelům, takže si nemáme co stěžovat, že naše jméno uvidí celá rodina, kolegové a známý pod reklamou na sexshop. Omluva “Když ona byla podmínka pro slevu stát se fanouškem!” už nás nezachrání před vtípky u piva s kamarády :)

personalizovane-reklamy-Facebook

Otázka hlídání si soukromý je na nás samotných. Buď si to nastudujeme a využijeme všechny dostupné možnosti nastavení Facebooku, aby naši známý neviděli, že mimo Cityville, Sugar Candy ještě hrajeme i Dildo adventure anebo si prostě založíme oddělený účet. Mimochodem ono neuškodí mít různé účty v jiném prohlížeči. Nejlepší je samozřejmě nedávat na Facebook potažmo internet vůbec žádné informace. Ovšem většina online podnikatelů se tomuto prostě nevyhne. Takže nezbývá než se naučit s tím vším pracovat a svůj profil brát jako nikoliv jako osobní, ale firemní prezentaci. Tento přístup funguje poměrně dobře.

Proč na tom vlastně záleží?

Napsat tento článek mě motivovaly vlastně blížící se volby. Politické strany zřejmě zatlačí na sociální sítě daleko více, než kdy předtím. Stále si od nich slibují magické nárůsty voličů. Social ads budou zřejmě využívány často, takže pokud fandíte nějaké politické straně, zřejmě se to dozví všichni lidé, které máte v přátelích. Pokud se za to nestydíte anebo máte tak tolerantní komunitu, tak dobře pro vás. Ovšem někdo by se kvůli takové prkotině jako je politika mohl třeba rozhádat se známými a to mi přijde jako škoda.

Osobně na tom zas tak moc špatného nevidím, ale každý známe někoho kdo z toho dokáže udělat vědu.

Jak vypnout zobrazování sama sebe v social ads

Postup je v podstatě jednoduchý.

  • Ozubené kolečko v pravém horním rohu
  • Nastavení soukromí
  • Reklamy (v levém sloupci)
  • Všude nastavit nikdo

Ono si projít celé Nastavení soukromý stojí za to.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Se social ads na Facebooku bude ještě sranda”

  1. Pro mě užitečný článek a ještě k tomu vtipně napsaný :D děkuji, osobní nastavení jsem celé již párkrát prošel, ale znáte to – zobrazování v reklamách jsem zrovna nastavit přehlídnul ;-)

Comments are closed.