Texty v black hat seo a celebrity

black-hat-seo-renegadePoslední článek o black hat přinesl příjemný negativní ohlas, takže jsem se rozhodl tentokrát trochu přitlačit na pilu.

Jak jistě víte black hat seo se dělat nemá a hrozí za něj penalizace či ban. Vtip je v tom, že dokud na vás nepřijdou je to celkem sranda a hlavně se naučíte spoustu novým věcem. Ostatně kdo se o vyhledávačích naučí víc? Ten kdo pravidelně zkouší kde mají hranice anebo ten kdo hraje podle jejich předepsaných pravidel? V reálu si jednou za čas zajdou na pivo a vymění zkušenosti :)

Ale pojďme k dnešnímu tématu. Texty jsou základem SEO. Bez nich by neměly vyhledávače vůbec důvod nám posílat návštěvníky. Zatímco já pro vás poctivě píšu každé slovo, tak black hat seo šamani nepotřebují oslovit návštěvníky, ale vyhledávače a to na co nejvíce lákavých frází.

Jenomže zatím co já píšu převážně o současném dění popřípadě něco z historie, black hat seo texty se často připravují i na budoucnost.

Představte si vygenerovaný text. Kde asi skončí? Většinou zastrčený v supplement indexu Google, podobně jako stovky kopií článků. Google je procrawluje a dokonce zařadí i do indexu. Ovšem tak hluboko, že se je nikdo většinou nevyhrabe. Vtip je v tom, že když uděláte opravdu šílený long tail, tak se ve velkém objemu najde vždy někdo kdo klikne.

Pokud vygenerujete třeba stovku textů, o kvalitě takzvaných “PR” webů, s tématem nalezla se intimní kazeta X v Y a u každého nahradíte X a Y jmény různých celebrit, anebo spíše jejich přezdívkami, můžete docílit zajímavého efektu. Jednak získáte nějakou tu návštěvnost a v případě, že se nějaká taková kazeta opravdu objeví, tak i pořádnou dávku zvědavých lidí.

Nemusí se jednat jen o generování textů. Běžně se texty i kradou a mění se v nich klidně i celé odstavce. Lidem to vůbec nemusí dávat smysl. Stačí když to zmate crawlovacího robota.

Výše zmíněné není žádnou novinkou. Takových webů jsou dnes tisíce, dokonce existují pro účely black hat seo veřejné seznamy jmen celebrit, které jen dáte do generátorů textů. Důležité je zamyslet se nad celým principem jak to funguje. Pokud by jsem si měl tipnout, tak princip fungování long tail byl objeven v black hat seo už dávno. Ba dokonce i úspěšně využíván. White hat seo mágové vycházeli z toho, na čem už jejich kolegové v černých kloboucích dávno úspěšně vydělávali peníze.

Závěr

Tohle bylo jen takové nakousnutí. Ve skutečnosti je tohle vše propojené s dalšími vychytávkami, které umožňuje black hat seo. Automaticky generované minisite, linkfarmy, stovky automatických účtů na sociálních sítích generují social rank a spoustu dalších hraček z repertoáru těch zlých.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Texty v black hat seo a celebrity”

  1. Nevíš něco víc o těch auto účtech na sociálních sítích? Nějaký program či zdroj, kde by o tom bylo víc? Spíše to půjde asi jen na Twitter možná Pinterest. Facebook už je v tom trošku dále…

  2. Nadneseně píši třeba i o příchozích smartphonech. Pokud píši o modelu SGS4, na konci se zeptám čtenářů, co by si například představovali v modelu SGS5, což je zmínka, která evokuje vyhledávač k unikátní indexaci.

  3. mkurri: co te zajima? pro zacatek nahod twitter a facedominator, z tech komercnich je to “spicka”, ale jenom virtual, jsou ta grazlove, tak at te sami nesosaj))

  4. mkurri: mam cas tak se jeste lehce rozepisu. facebook je sice dal, ale lidi co stoji proti nim taky. ted se to dela napr. tak (prumerny ryby), ze delas jenom jednu z veci, takze mas treba tel. cisla, nekdo dalsi ma obyc. g ucty, tak z nich udelas PVA ucty, z nich pak FB ucty, pak vymenis proxyny z twitteru pro fb a palis to. dalsi ma fotky, dalsi ma vtipy, dalsi ma auto fb like system, zalezi proste co od toho chces. je ucet a ucet, kazdy se hodi na neco jinyho a kazdy podle toho musi byt upraveny. ale vsechno je delany automaticky, jenom to do toho nasypes DB. FB treba hodne resi lokalizaci, takze jestli chces pridavat komenty, tak musis mit proxyny ze stejny zeme a musis nabirat lidi nejak jakoby prirozene.. – disclaimer: nepisu tady navod, ale pouze prepisuju, jak to delaji nekteri krecci odvedle.. :)

Comments are closed.