Virtuální stěhováci

Tak to vypadá, že se nám rozšiřuje nový obchodní model postavený na přesouvání se mezi webhostingovými společnostmi. Ty nabízejí celkem hezké akce pokud utečete od konkurence. Dá se využít například nějaká slevová akce koupit si webhosting u společnosti A, poté  po pár měsících ukázat fakturu u společnosti B, která vás za “útěk” odmění nějakým bonusem. Problém je ovšem stěhování webů. Zabere to čas, zvláště pokud něco u B nefunguje tak jak u A. S tím pomohou virtuální stěhováci.

Takový virtuální stěhovák má za úkol přesunout celý obsah webu, databáze a vše nastavit, tak aby to fungovalo. Tuto službu má většinou nějak zautomatizovanou, aby si ušetřil čas. Co jsem zahlédl, tak přesun jednoho WordPress s nastavením vyšel na 50 CZK. Různá eshopová řešení byla dražší. Základem byl ale 200 CZK paušál. Dotyčný, ale nabízel i různé doplatkové služby. Údajně dokáže za odpoledne přesunout weby do 1 GB dat, více po domluvě. No mít takovýto velký WP tak mu těch 150 CZK snad i dám :)

Může to být zajímavý zdroj přivýdělku pro studenty. Při nějaké automatizaci i pro OSVČ, co potřebují prodat volný pracovní čas. Zvláště majitelé rozsáhlejšího eshopu, který je nutné přesunout, otestovat, doladit a pak přenastavit DNS jsou ideálními zákazníky. Určitě si za kvalitu zaplatí. Reputace je zde důležitá. Přeci jen se virtuální stěhovák dostane ke všem datům. V současnosti se takovýto stěhováci hledají přes různá doporučení známých. I výše zmíněnou nabídku jsem zahlédl jako reakci na doporučení.

Miliony na tom zřejmě nevyděláte. Jako přivídělek také nic extra. Zas tolik lidí snad weby nepřesunuje, ale jako doplňková služba to není špatné. Někdo kdo spravuje servery klientům, kteří pořádně nevědí co je to FTP, takto může získat nové zákazníky. S tím jak klesají ceny VPS a dedikovaných serverů se podle mě správa serverů bude rozšiřovat. Většina lidí nehledá jen kvalitní webhosting, ale také lidi co se jim o to opravdu postarají nad rámec běžné zákaznické či technické podpory.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

11 Replies to “Virtuální stěhováci”

  1. Včera jsem přesouval 25 webů, strašná magorárna, kdybych věděl o té službě, asi bych do toho šel.

  2. No on není web jako web, když budu přesouvat jednodušší weby ideálně bez databáze, tak to takový problém nebude. Weby větší na s redakčním systémem, větším množství pluginů a databází už nejsou tak jednoduché. Každý většinou chce přesouvat web bez výpadku, jenže to redakčních systému není vždycky úplně prdel. Navíc co hosting, to trochu jiné nastavení, nutnost předělání .htacess a někdy i výměna některých pluginů, to už je opravdu lepší se svěřit do rukou lidí, co tomu rozumí, resp dělají to tak často, že 90% věcí dokáží efektivněji.

  3. neviem či by som zveril všetky data, len tak niekomu, ale zas ak by mi spravil niekľko hodinovú prácu za pár korun tak potom sa to asi oplatí

  4. Ono je pekny, ze web nekdo nekam prehraje, proc ne. Daleko dulezitejsi je integrita dat, ruceni za spravnou funkcnost na hostingu B, bez vypadku. Kazdy server je nastaven trochu jinak.

    Ja bych to urcite neuvyuzil, uz jenom z toho duvodu, ze bych data sveril nekomu cizimu.

  5. Osobně mi to připadá jako pěkná prasečina. Kvuli pár korunám stěhovat weby nebudu a to jich mám relativně dost. Navíc zrovna webhostingy, které se různými bonusy nejvíce zviditelňují, nejsou tak úplně easy pro pokročileší weby.

    Zkuste si třeba na Wedos multihostingu korektně rozchodit 3 domény, tak aby na jedné bezchybně běžel Drupal7 na druhé Drupal6 a na třetí Drupal5 :-)

  6. Keď som objednával VPS (pár rokov dozadu), tak mi presun webov z hostingu zadarmo zariadila priamo firma od ktorej som to VPS-ko bral. Doteraz som si aj myslel, že to tak funguje všade.

  7. V mých začátcích když jsem přesouval statické HTML stránky bych to neocenil. Později, když jsem přesouval systém PHPRS bych za to platil zlatem, protože při každém přesunu se něco pos…. a na to už moje znalosti nestačily.

    Dneska s WordPressem taky nemám problém.

  8. Právě z toho důvodu mám vše na jednom vps. Stěhování na jiné vps není problém, zkopírují se data, přesune se databáze.

  9. Když už jsem něco někam přesouval a netroufl jsem si na to sám, tak jsem tento přesun svěřil přímo hostingové společnosti ve kterou mám důvěru.

    Řada z nich toto dělá, i když to přímo veřejně kolikrát neprezentují a člověk je bez jakéhokoliv problému.

    Jen to chce vybrat kvalitního poskytovatele a nestěhovat se co týden kvůli ušetřené pětikoruně ;-)

  10. Nesnáším přenášení webů na jiné hostingy. Takže když jsem migroval z angelu tak jsem to naučil kamarada a nechal ho to udelat. k datum se nedostal nikdo cizi a pohoda :-)

Comments are closed.