ICANN zrušil akreditaci registrátorovi se 75 tisícemi doménami

okay-okay-cleanRegistrátor Bargin Register dostal od ICANN stopku a 22. března končí. Důvodem je údajné nerespektování výsledků UDRP u domény rexrothdistributors.com. Respektive Bargain nedodal informace k této doméně ICANN a to i přes řadu výzev. Co jsem koukal doména byla dříve registrována přes whois ochranu a teď je řekněme na velice podezřelé jméno. No v každém případě Bargain, který prodával domény za 49,99 USD, končí a musí podle nařízení odstranit ze stránky všechny symboly ICANN. Domény přebere nějaký jiný registrátor.

Přiznám se, že by mě ani nepřekvapilo, pokud by těch 75 tisíc domén ve skutečnosti vlastnil člověk co stojí za společností Bargin Register, anebo lidi jemu blízký. Prodávat .com domény za 49,99 USD je trochu “podivné”. V doménovém byznysu jsou slušné peníze, zvláště v tom o kterém se moc nemluví. O pár ukázkových případech jsem tu psal. Namátkou třeba Twitter zlobí typo domény, kde byla zmíněna doména twitte.com s návštěvností 20K/měsíc. V takových případech vždy jde o čas. Čím déle si jí vlastník dokáže udržet, tím více na ní vydělá. Zvláště pokud si neberete servítky. Existují případy, kdy se na typo doménách objevovaly stránky, které prostřednictvím různých kvízů slibovaly různé výhry. Pokud chtěl člověk vyhrát musel posílat SMSky. Lidi často mátl i prakticky totožný design stránek s “originálem”. Dvě firmy ve Velké Británii za tuto činnost dokonce dostali pokutu ve výši 100K GBP.

Na internetu se prostě dějí věci :)

Zdroj

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “ICANN zrušil akreditaci registrátorovi se 75 tisícemi doménami”

  1. krásná ukázka toho, jak whois privacy nefunguje, klobouk dolů, že registrátor nepovolil, ale asi kvůli cizímu člověku by to nedělal… podle mě jim to ale stejně nestálo za to… stačí aby měli u sebe jen pár tisíc domén od zákazníku, kteří jsou ochotni platit těch $50 za rok… bude to lepší klientela, kterým asi nezáleží na penězích a tak se dá slušně vydělat i na ostatních službách…

  2. checht twitte.com má 20 tis unikátů za měsíc? to facebook.cz je jiná liga, to má tohle za DEN!

  3. no nájsť si zákazníkov, ktorý budu platiť 50 USD za domenu muselo dať dosť práce :)

  4. Jo, beztak je to pro cloveka za tou firmou. Zalozi si jinou a udela si jineho registratora.

Comments are closed.