PayPost v beta testování

paypostPřed pár dny přešel nový Pay Per Post systém PayPost do beta testování. Můžete si jej tak osahat a odzkoušet. Oficiálně by měl být uveden do plného provozu začátkem příštího roku, kdy budou data promazána a vše spuštěno.

Co je PayPost

PayPost je rozšíření diskuzního fóra WebDeal. Pokud jste zde registrováni, můžete už PayPost vesele využívat. Když se zaregistrujete na PayPost můžete diskutovat na WebDeal. Vše je poměrně hezky propojené. Pod WebDeal jede více různých služeb, ale oficiálně má svou vlastní doménu zatím jen PayPost. Trochu mi to připomíná Google :)

Ale zpět k PayPost. Jedná se o systém Pay Per Post, tedy službu, která zprostředkuje zájemcům o propagaci formou reklamního článku, seznam webů, jejichž provozovatelé toto nabízejí. To je napsáno trochu složitě. Prostě vložíte do systému peníze, vyberete si blog, kde by se mohli nacházet potenciální zákazníci o váš produkt, oslovíte přes systém provozovatele. Dohodnete se na podmínkách a počkáte na vypracování. Když bloger splní svou část, převedete mu  peníze v rámci systému.

Co systém má oproti konkurenční PlaCla

PlaCla je na trhu už nějaký ten pátek. Ačkoliv jsou na něj reference všelijaké, faktem je, že má perfektní “platební morálku”, které se prostě nedá nic vytknout. Ovšem jeho vývoj se zasekl v době, kdy byl spuštěn. Od té doby se maximálně upravila pravidla. Má pevně daná pravidla a funkční řád. Buď bereš anebo nech tak. Nic se měnit nebude, komu se nelíbí běžte o dům dál. On žádný další není? Tak máte smůlu.

Kdyby jsem chtěl být hodně zlý, tak napíšu: PayPost má filtrování blogů, podle základních kritérií a pokročilejší filtrování se plánuje s tím jak bude růst počet blogů v systému. Takže už tím předběhl PlaCla. Což do jisté míry pravda je. Nebaví mě po každém přihlášení do PlaCla promazávat zcela irelevantní nabídky, když mám v popisu blogu jasné napsané, že mám blogy jen o určitých tématech a matrace či půjčky tam nikde nejsou. Časem to člověka natolik zmůže, že se na to vykašle a už se tam radši nehlásí. Když k tomu přidáme i možnost nastavit si minimální částku u nabídek pro moje weby, hmm to už potěší duplem.

Jednoduše řečeno, celý koncept je postaven jinak. Důraz je kladen na setkání poptávky s nabídkou, nikoliv jako u PlaCla na masivnost. Vidíte konkrétní blog, není problém se dohodnout mimo systém třeba telefonicky, anebo přes PM. Můžete třeba emailem poslat blogerovi fotky, anebo poštou produkt na vyzkoušení. Jsou tím prostě otevřené dveře pro kvalitu.

Otázkou zůstává zdali bude dostatek webů a lidí ochotných publikovat kvalitní články a inzerentů za ně platit.

Proč by jsem měl PayPost zkusit?

Pokud jsi bloger či majitel webu, prostě se tam registruj, třeba přes WebDeal, kde můžeš vložit zcela anonymní údaje. Upravit se dají kdykoliv. Na rozdíl od PPC může bloger využívat třeba stovku Pay Per Post systímů. Není to proti pravidlům, nezabírá to žádné místo, prostě jen čekáte na dobrou nabídku.

A co inzerenti? U těch je to vždy takový risk. Bude tam dostatek potenciálních webů kde bude možné inzerovat? Co jsem tak sledoval zájmy provozovatele, žádné weby typu dejecho tam neprojdou, takže jestli chcete zpětné odkazy za pakatel obklopené nekvalitním obsahem budete muset hledat jinde. Vysoce tématických magazínů tam zřejmě také nebude moc a inzerenti budou platit pomalu zlatem. V každém případě než vložíte peníze do systému můžete si prohlédnout co tam vlastně najdete a pak už je to na vás.

Závěr

Jakmile systém bude spuštěn do plného provozu, tak vás budu informovat detailněji a s konkrétnějšími čísly.

Konkurence už byla potřeba a jsem rád, že se konečně objevila. A to nejlepší je, že PayPost není jediný systém, který se v brzké době otevře.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

15 Replies to “PayPost v beta testování”

  1. Také jsem dnes napsal první poznatky z PayPostu a pár hlavních vychytávek, které prostě Placle a PostsGeniusu chybí, mě se ten systém líbí a už se těším na ostrý start.

    http://www.1bloger.cz/rubriky/net-a-it/270-a-mame-tu-novy-ppp-system-konecne-nekdo-kdo-rozviri-chciple-vody-placenych-clanku

    Navíc affiliate program není omezen jedním rokem jako to má Placla, což je také výhoda, ono je tam těch výhod poměrně hodně i statistiky blogů vypadají dobře a systém placení přes systém je dobrej a myslím si že spravedlivej jak k inzerentovy, tak k blogerovy.

  2. služba to je pěkná jsem zvědav, zda se rozšíří propojení je uděláno opravdu hezky stejně jako u WebAds které má mimochodem také vlastní doménu

  3. Placla potřebuje konkurenci jako sůl. Nechápu, že ji nikdo nevytvořil už dřív, možná se ale dvě podobná tržiště prostě neuživí… Tak uvidíme.

  4. Patřím sice ke skalním fanouškům Placla, ale jsem na paypost opravdu zvědavý. Jsem zvědavý, do jaké míry se systém rozjede a jestli Placla nějakým způsobem zareaguje.

  5. Jsem zvědavý, jaká v systému bude poptávka. V každém případě konečně konkurence Placly!

    1. Martin: počítám že proto byl start odložen na leden (než bude založeno s.r.o.). Systém měl už fungovat v prosinci.

  6. Od ledna tu bude ještě jeden (další) PPP systém, který bude ještě trochu komplexnější. Někdo by řekl, že složitější, ale proč nemít více příbuzných služeb v jednom systému. Aktuálně ladíme a věřím, že budete mít co nabídnout také.
    PS: Jersáku, teš se!

  7. Ano, kvůli svátkům se to odsunulo. Dokumenty leží na soudě a čekají na zápis do OR. Omlouvám se za klamání, ale zjistil jsem krátce před Vánoci, že svátky zrovna vychází na všechny úřední dny a tyto údaje už neměnil.

    Mohu vědět, proč jste se nepodepsal pod svůj příspěvek? Máte pravdu, nebojte se pod ni podepsat.

  8. WebDeal s.r.o asi ještě není zapsán v obchodním rejstříku, ale určitě tam bude. Pravděpodobně určitě v době spuštění ostrého provozu. Otakar je určitě poctivej člověk, kterému osobně věřím, i když ho znám jenom z netu. Už několikrát mi hodně pomohl…

    PayPost chválím, hned tam dám některé svoje menší weby, třeba bude v budoucnu nějaká zajímavá nabídka, které využiju.

  9. Nevíte někdo, jak to vypadá se spuštěním ? Dnes jsme chtěli zadat první poptávku po textech, a stále tam vidím v červeném poli text : “Jedná se o testovací data. Po novém roce budou smazána a každý blog bude procházet detailním schvalováním.”

Comments are closed.