Nejdražší klíčová slova na světě

Schválně kolik si myslíte, že stojí nejdražší klik na světě? 10 USD? To je trochu málo. 50 USD? To už zní zajímavě, ale je to několikrát víc. Nevěříte mi?

Na serveru SpyFu vyšel seznam nejdražší klíčových slov, které monitorují. Přiznám se, že službu na monitorování cen klíčových slov jsem chtěl udělat sám pro ČR, ale nějak sem se nedokázal prokousat přes ban za crawlování na AdWords a bez robota by nemělo cenu sledovat data dlouhodobě.

Nejdražší klíčová slova na světě v PPC

Takže jak je vidět, nejdražší reklamy si platí právníci, kteří zastupují lidi, jimž se vyvinula rakovina – Mesothelioma, způsobená prací v špatných podmínkách.

Pokud přemýšlíte, že si pořídíte odpovídající doménu a čtyřmi kliky měsíčně vyděláte průměrnou mzdu tak vás zklamu. Váš klik musí být ze správného místa na zemi a za ideálních podmínek. Nevím přesně jak ochrany inzerentů fungují, ale když pravidelně investují takovéto částky, tak tam něco určitě mít budou.

Případné další zdroje a komentáře k cenám


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

16 Replies to “Nejdražší klíčová slova na světě”

  1. Nerozumím tomu jak takové klíčové slova si někdo platí . Oo Zajímali by mě ty České :-)

  2. vydělávat na něčem takovém je ovšem nemorální :), nio¨méně podotknout, že nejdražší kliky se budou pohybovat vždy okolo právnických služeb, pojišťovnictví, finance a bankovnictví
    No a teď když už jsem vám to prozradil nemusíte dělat žádné roboty :D

    Můj největší proklik co jsem zaznamenal byl $1,5

    Nicméně tyto vysoké kliky jsou dle mého nárazové, a je to spíše způsobeno neznalostí inzerenta… čili toto zjištění již nemusí být aktuální

  3. Čo je však najdôležitejšie a na čo veľa ľudí zabúda je, aký veľký záujem/search volume týchto slov je… Tisíce začínajúcich webmastrov pohorelo na tom, že sa pokúšali vytvoriť stránky práve na tieto kľúčové slová (mesothelioma je ich vlajková loď) a potom boli prekvapení, že nezarábajú ani na slanú vodu…

  4. Dneska jsou na tom stabilně dobře pořád třeba témata jako půjčky, úvěry, hypotéky, kreditní karty, povinné ručení…
    Třeba u Skliku mám na půjčkowebu průměr 9 Kč/proklik a kliky přes 10 vůbec nejsou výjimkou ;)

    1. Radek: na průměrný klik je to celkem hezké. Zkoušel jsi místo toho nasadit nějaký affil? Pokud máš dobrý trafik mohlo by to vydělat víc.
      Doomm: jj přesně.

  5. admin: Jj používál tam ještě affil, ale je to spíš magazínový typ, takže tam nejdou klasické iframe, takže je to buď banner nebo něco ve vyskakovacím okně ;)

  6. Na parkingu se mi poštěstil zatím nejvyšší klik něco kolem 25$. Keyword nevím, protože japonština.

  7. Tak to je nářez…ono mít i kliky za dolar by mohlo být pěkné :-) Už vidím, jak MFAčkáři regují domény:-)

  8. > to admin: “http://404m.com/2011/07/04/drahe-keywordy-adsense/”

    Jak takovou tabulku mohu sestavit ted? A za co ten ban??

    1. AgGreSsivE: dělal jsem to přes keywords selector tool či jak se to jmenovalo. Tu Google zrušil a nechal místo toho AdWords tools (ten nemá takové možnosti). Napral jsem tam postupně velké množství keywordů (desítky tisíc) a výsledky + další vygenerované (navrhované) ukládal. Ban byl za to, že jsem během krátké doby posílal moc dotazů. Zablokovali mi přístup na pár dnů, ale měl jsem strach o celý Google účet :)

      Není ale problém si udělat podobný seznam jen pro určité specifické zaměření. Posledně jsem takhle vydoloval cca 500 slovních spojení a bez omezení. Pak vybereš třeba top 50 s dobrou konkurencí mezi inzerenty. Koukneš jak je na tom konkurence v SERP, zůstane ti pár hezkých kousků a napíšeš na to články. Dá se takhle dělat vlastní pseudo PR blog se specifickým zaměřením. Občas to proložíš články z placla či PG. Nějakou tu korunku to hodí. Nejvíce času ale stojí dělat linkbuilding ať to má pozice a ranky.

  9. Najdrahší klik po právnikoch car donation a prvá reklama v googli Donate to Africa. Charity do afriky sú asi sakra dobrý biznis.

  10. Zajímavé. Rozhodně bych to nikdy netipl. Právníky možná ještě ano, ale to s tou rakovinou.. Spíše jsem čekal v popředí nějaké půjčky.
    Tabulka pro ČR by byla opravdu zajímavá :)

  11. Teď jsem se díval na nějaká zahraniční videa ohledně dobře placených klíč. slov (chystám se začít dělat minisites pro angl. mluvící trh) a všimnul jsem si toho, že mezi dražší kw se hodně dostávají spojení “klíč. slovo + lokalita”.

    Podle mě je tedy budoucnost teď v tom, zaměřit se na služby/produkty lokálně, inzerent tak má větší možnost získat konverzi.

Comments are closed.