Bing zkusí nabrat body díky Windows 8

Nový vzhled Windows 8 mě osobně celkem děsí. Na druhou stranu, přechod z MS-DOS 6 na Windows 3.0 byl zřejmě o dost drsnější. Zvláště než se člověk naučil zacházet s kuličkovou myší. Ještě dnes pamatuju jak jsem lovil kuličku po pokoji :)

Ale zpět k tématu. Windows 8 bude systém, který je navržený spíše pro prsty než myš. Microsoft doufá, že se rozšíří v tabletech a zaujme co možná největší množství uživatelů. Zároveň se bude snažit nahrabat pro svůj vyhledávač další bodíky v statistikách na úkor Google. Jeho prohlížeč Bing tak bude s Windows 8 spolupracovat poměrně, jak bych to jen nazval “intimně”.

Nejnovější vychytávka vám umožní Bing, nezávisle na prohlížeči, přilepit na stranu obrazovky a využít jej k brouzdání internetu, aniž by jste museli samotný Bing vlastně opustit. Šest integrovaných aplikací přímo ve Windows 8 (mapy, počasí, zprávy, finance, sport a cestování) na něj bude napojeno.

Než to sáhodlouze popisovat koukněte na následující video.



Myslím si, že nám v ČR to Bingu jako vyhledávači to moc nepomůže, poněvadž jeho výsledky jaksi postrádají indexované české stránky. Na druhou stranu co se týká zpráv, stačí sledovat feedy velkých portálů. Nikoho nemusí zajímat, že tam je jen pár procent informací, když stačí většině lidí.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

9 Replies to “Bing zkusí nabrat body díky Windows 8”

  1. problem je ze michaj pracovni nastroj se zabavou
    nevidim jedinej posun pro firmy a lidi co s pc pracujou

  2. Mne osobne sa windows 8 moc nepáči, a bing potrebuje ešte toho veľa zlepšiť aby mohol konkurovať googlu tu v stredne Európe.

  3. Že v RTM verzii Win 8 vymazali komplet kód pre štart menu považujem za prúser. Nové ovládanie nenormálne zdržovalo. Takéto “inovácie” si môžu strčiť.

  4. No já teda nevím, mně stačí umatlaný monitor od občasných nechtěných dotyků, když o něčem v kanceláři diskutujeme. Jak bude monitor vypadat s Windows 8 si ani nechci představit. Leda by se W8 ovládaly přes nějaký obří touchpad, který bych tam, kde dříve byly podložky pro myš. Pak to ale celé ztrácí smysl. Nehledě na to, že trefit se při psaní textů prstem mezi dvě písmenka asi taky nebude úplně easy, o grafice nemluvě. Takže myš stejně ze stolu hned tak nezmizí.

  5. Brzo se někdo ozve, že to ničí konkurenci a půjde si zvolit, který prohlížeč tam bude. No i když, ta konkurence už je ničena googlem.

    I tak si nemyslím, že by mu to dodalo extra body. Pro příklad, na svém telefonu sice mám nainstalovaný widget s google vyhledáváním, ale z plochy jsem si ho smazal. Když chci hledat, otevřu prohlížeč.

  6. Skúšal som 90 dňovú verziu a celkom sa mi to pozdáva, myslím, že to bude dobrý nástupca windows 7, ktorá oproti viste je úplne inde..

Comments are closed.