Novinky na PayPal – dobíjet kredit lze přes bankovní účet

Oblíbená online peněženka PayPal nabízí možnost českému uživateli dobíjet peníze ze svého bankovního účtu. Převod se uskuteční přes společnost TrustPay. Odpadá tak jedna z největších překážek, která byla pro mnoho uživatelů naprosto nepřekonatelná – vlastnit kartu, kterou se dá platit online.

Podle informací uvedených na stránkách paypal-dobijeni.cz je minimální částka pro dobytí 75 CZK a maximální 50 tisíc CZK. Za tuto transakci si PayPal neúčtuje žádné poplatky. Což zní velice slibně. PayPal totiž umožňuje velice snadnou formu platby za online služby. Radost by tam mohli mít tvůrci online her, prostě kdokoliv, jehož projekt by mohl žít z mikroplateb. PayPal si totiž za zaplacení nic neúčtuje. Protistraně paypal sice něco ukrojí ale v porovnání například s mobilním operátorem je to minimum.

Prozatím ne všechny banky podporují dobití kreditu. U nás je celkem 6 bank, s kterými si PayPal účet “rozumí”.

  • Komerční banka
  • Raiffeisenbank
  • Česká spořitelna
  • ČSOB
  • GE Money Bank
  • Volksbank

Teď je otázkou kolik nových uživatelů tato metoda může přilákat. Platba přes PayPal mě osobně přijde jako ideální pro menší a rychlé transakce. V zahraničí jsem viděl spoustu zajímavých metod jak zpeněžit obsah stránek.

Například komiks, který vycházel jednou za 14 dní. Jak uživatelé klikali na donate, rostla v plechovce barva a při určitém množství vybraných peněz přetekla ven. Načež autor komiksu přes nejbližší víkend tvrdě zamakal a dodal speciální prémiový díl. Často upravený na základě hlasování. Přišlo mi to tehdy jako super nápad.

Ještě poznámka k celé službě. Na stránce s návodem jak dobýt PayPal peněženku. Je věta: “Na stránce https://www.paypal-dobíjení.cz označíte svou banku a částku, kterou by jste chteli převést na svůj PayPal účet.” Zajímalo by mě kolika lidem se to povede :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

26 Replies to “Novinky na PayPal – dobíjet kredit lze přes bankovní účet”

  1. Ja jsem to zkousel a je tam pouze 5 bank, ne 6. I tak je sluzba z nejakyho duvodu nedostupna. TrustPay je registrovana na Slovensku a moc tomu neverim. Nevim proc nezazadali o licenci v Cesku.
    Navic na strance chybi nejaky podpis, copyright, ktery by umocnoval pravost stranky. Nicmene domena je vlastnena singapurskou odnozi PayPalu.

    V clanku jeste chybi, ze lze zatim posilat penize pouze na svuj vlastni PP ucet. Teda az to bude funkcni :)

  2. Já si toho všimnul v administraci Paypalu take, sice mi ráno přišel od nich mail, ale považoval jsem ho za phishig protože byl česky :-) Jinak je to vítaná změna, ještě by bylo super kdyby paypal byl v češtině.

  3. xO skvelé, snáď sa to čoskoro dostane aj na Slovensko :) To s tým komiksom je zaujímavá monetizácia – nemáte na to link, alebo na niečo podobné?

    1. PATWIST: jednu dobu to používalo víc komiksů, postupně se to vytratilo. Jeden z nich je i tady http://www.thenoobcomic.com/index.php pod donate jsou vždy obrázky, co se mění na základě zadotovaných peněz. Místo bonusového čísla už jsou ale jen dárečky.

  4. Pravděpodobně nával lidí, kteří po přečtení tvého postu šli na PayPal způsobil, že je služba dočasně nedostupná :-D

  5. jsem zvedavy za jak dlouho si nekdo zaregistruje paypaldobijeni.cz :)

  6. V tom popisu se ztratí K za 50kou, marně jsem chvíli tápal proč je minimum 75 a maximum 50 což je nižší. Možná by nebylo od věci napsat 75 a 50.000 :)

    K rozšíření by to vést mohlo, platební karta pro internet je přeci jenom bezpečnostní problém, zatímco PayPal bezpečnostní problém není (nebo tak není chápán).

  7. OFFTOPIC: Jak je to dnes s tím paypalem když si za něj koupim věci někde mimo CZ. Jeden čas to byl trn v oku kvůli daním apod.

  8. To je urcite krok v pred. Nic to ale nemeni na tom, ze Paypal je porad spis problemova zalezitost. Nevyhodne kurzy a vysoka procenta z plateb bych jeste pretrpel, ale platebni brana pro karty v anglictine, proste vetsinu mych klientu odradi od zaplaceni. Desne je to, ze vase penize nejsou v bezpeci ani pokud je uz mate na paypal uctu. Tomu proste nerozumim, jak muzou jen na zaklade stiznosti klienta, bez hlubsiho setreni, bez soudu, zabavit penize. O blokacich uctu na zaklade jejich internich algoritmu to cele korunuji.

  9. Pokud máš ověřený PayPal účet, lze na něj poslat peníze převodem už dávno. Hned na první záložce položka Top Up. Stačí to poslat jako jakýkoliv jiný převod přesně podle nastavení v PayPalu a není potřeba žádný prostředník.

    Jinak platbu po internetu mají dneska snad všechny karty, akorát někdy to nemají implicitně povolené. Stčí zavolat na kartové oddělení a není problém. Pak kartu ověřit a je to.

    Mimochodem PayPal účet není dobré svazovat s debetní kartou k účtu, protože pak jde ukradnutím hesla k PayPalu vyrabovat účet až do limitu. Je lepší vázat PayPal na kreditku, která má svůj oddělený účet, podstatně přísnější limity pro výběry a samozřejmě je pojištěná.

  10. Moznost dobit PayPal ucet je primo v PP a uz par let, nebo me neco unika? Alespon ja tam mam ucet, ktery neni propojeny s kartou a dobijel jsem jej normalne pres My account => Top up. Penize se pak posilaly na ucet u ceske unicreditbank.

  11. Se divim, ze je to prezentovane jako nova sluzba. Dobijet svuj ucet v PP slo i pred tim, stacilo poslat na predem urceny ucet (tusim cesky ucet u Unicredit) jakoukoli castku a do pole pro popis vepsat specialni kod, ziskatelny z administrace PP.

  12. Poslal jsem penize z učtu na Paypal. Za jakou dobu se penize objevi na mém Paypal učtu ?

  13. Poslal jsem peníze z M bank včera v 17 h a zatím nic.

  14. taky nechápu co z toho každý dělá, že to je novinka, paypal rozešle emaily a každý je z toho na větvi :D, posílal jsem peníze na paypal z účtu již dávno, trvá to asi 3 dny.

  15. Tak nevim, ta stránka paypal-dobijeni.cz je hatla patla česko-slovenská, rozhodně bych tam žádné osobní údaje nezadával. Působí jako MFA s nulovou důvěryhodností.

  16. Na tom webu píšou:

    “ze svého bankovního účtu provedete převod na bankovní účet společnosti TrustPay a v průběhu několika minut dostanete převedené peníze z PayPal účtu firmy TrustPay na svůj PayPal účet.”

    Jestli to i tak trvá 3 dny tak je to na nic. Pokud to posíláte z mbank, která není na seznamu pak to bude asi trvat takovou dobu.

  17. Tak jasne ze to nebude online, PayPal ma sidlo pro evropu v Lucenburgu takze co se tyce rychlosti bude to standartni mezinarodni platba.

  18. Tak dobíjet paypal slo uz davno, normalni tridenni prevod z uctu na jejich ucet, delal jsem to zrovna na zacatku unora. Detaily pro to jsou v administraci paypalu – mozna to bylo dlouho jen anglicky proto si toho vic lidi nevsimlo, ale je to tam

  19. No podle mě pokud to posíláte z banky, která je na zmíněném seznamu, tak převod bude okamžitý.

    Toto využívají už i některé české eshopy nebo třeba aukro. Na Alze píšou, že to trvá asi 15 minut a Alza má u zmíněných bank konto. Takže je možné, že TrustPay má u těch 6ti bank také konto a není to tak, že se převod dělá jen do Unicredit Bank, kde to funguje jako normální zdlouhavý převod.

  20. Vzhledem k té URL adrese bych se bál, že to není oficiální paypal.com dobíjecí kanál. Ale asi je.

Comments are closed.