Grafická reklama sklik zatím funguje jako PPI

Vypadá to, že se testování grafických reklam sklik v březnu posunulo na další úroveň. Od začátku měsíce se mi ozvalo hned několik lidí, kteří zahlédli reklamní banner. Zatím u všech to byla reklama o rozměrech 468×60. Zajímavá je ale odměna a to formou PPI.

PPI známá také jako Pay Per Impression, neboli zaplatíme vám za zobrazení, je u nás obvyklá spíše u velkých společností. Cena se vypočítává pomocí CPT/CPM (Cost Per Thousand/Cost per mille), tedy za tisíc zobrazení. Velké společnosti jí používají spíše orientačně, aby ty stotisícové částky tak moc nebily do očí.

Popravdě jsem překvapen, čekal jsem spíše klasickou formu platby za proklik. Je otázkou jak vysoko se cena za zobrazení může vyšplhat. Pro některé weby by tento formát reklamy mohl být daleko efektivnější než adsense.

Bannery jsou v pravé spodní části označeny seznamovským eskem. Pro ukázku můžete kouknout na blog 828cz.com, kde se majiteli podařilo grafický banner vyprintsceenovat (tomuto slovu to bude chtít udělat jednodušší český ekvivalent).

K testování grafické reklamy mají zatím přístup pouze někteří inzerenti. Podle neoficiálních informací bude testování trvat ještě týdny. Na druhou stranu se blíží letní sezóna, takže se dá předpokládat, že si tým skliku s testováním pospíší.

Bude se grafická reklama sklik zobrazovat na všech plochách?

Podle nápovědy skliku pouze na následujících:

  •     120×600
  •     125×125
  •     160×600
  •     200×300
  •     250×250
  •     300×50
  •     468×250
  •     468×60
  •     728×90

Chybí tedy například oblíbený čtverec 300×300 a dlouhá lišta 950×90. Na druhou stranu se dočkáme poměrně výrazné reklamy 468×250.

Reklama musí být ve formátu JPEG, JPG, PNG anebo GIF. Žádné zmínky o flash jsem nenašel, což je velice zajímavé.

 

Pokud se u vás už grafická reklama zobrazila můžete se pochlubit v diskuzi.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

9 Replies to “Grafická reklama sklik zatím funguje jako PPI”

  1. Mě se na jedněch mých stránkách začíná objevovat střídavě banner o rozměru 125×125 na pojištění.

  2. Platba je buď za kliky nebo za tisíc zobrazení. Inzerent si může vybrat kterýkoliv z obou modelů.

  3. Já jsem banerovou reklamu skliku na svym webu zaznamenal už tak 14 dní zpět, tušil jsem že v tom bude nějaká kulišárna tak jsem ji okamžitě pro danej web zakázal. Víc jsem na ni už nenarazil.

  4. Na tom blogu (ktery mimochodem vypada jako kdyby patril tobe) vidim ze cpm je kolem 6kc .. To je docela dobra provize.

  5. Drago, český ekvivalent ke slovu vyprintscreenovat je típnout :-)

Comments are closed.