Chlebodárci pyžamových podnikatelů a jejich PR

Počet systémů, které nám platí za kliknutí, napsání článků, odkazy anebo zprostředkují prodej reklamy každým rokem roste. Některé umřou a zapomene se na ně. Jiné se snaží posunout někam dál. Zbytek stagnuje. Jejich příběhy, často okořeněné o informace ze zákulisí, vám přináším už pár let.

Většinou je hodnotím podle potenciálu přežít, možnosti vydělat na nich peníze buď přímo, anebo prostřednictví affiliate programů. Dneska jsem si ale uvědomil, že jsem se nikdy moc nezaměřil na jejich PR. Jak se vlastně chovají k inzerentům anebo publisherům.

Vybral jsem pár příkladů, které poukazují na specifické chování několika provozovatelů systémů, co mě zaujali.

PlaCla

Dneska jsem při procházení několika twitter účtů zahlédnul i tweet z PlaCla:

“Pro blogery: již 90% výplat zvládáme do 24 hodin :-)”

Je pravda, že PlaCla patří mezi nejspolehlivější co se týká výplat. Vlastně jsou taková rarita a to nejen v ČR ale i ve světě. Většinou mají systémy jasně stanovený datum, kdy dochází k vyplácení. Nejde ani tak o peníze jako o snahu co nejvíce snížit náklady. Včasné a bezproblémové výplaty se tak u PlaCla staly částí jejich marketingu.

eSpulupráce

Tato společnost je součástí obchodní aktivity Elephant Orchestra, za kterou stojí Jan Barta alias Ahyde. Hned od vytvoření se tedy očekával velký projekt. Na velké společnosti jsme v ČR zvyklí. Charakteristické je v každém prohlášení my, naše, prostě množné číslo. Tady jsem byl překvapení, že to je jinak. Po přihlášení uvidíte fotku na které je pan Jiří Urban, který se prakticky o vše stará. Našel jsem ve schránce dokonce jeho email s žádostí o koupi reklamního prostoru, takže posílá nabídky, zařizuje podporu partnerům, rozesílá motivují emaily s odměnami. Nevím jak pro váš, ale pro mě osobně to bylo celkem zvláštní. Ale líbí se mi to.

 

Závěr

Podle mě provozovatelé dost svůj PR image dost podceňují, anebo se mu dlouhodobě nevěnují. Nejde o to jednou za čas uspořádat grilování, i když to má taky něco do sebe, ale prostě vytvoří se systém, funguje v pohodě a dál se tomu nikdo nevěnuje. Existuje online podpora, fungují výplaty, není žádný problém, občas někde zahlédnete několik let starý banner. A to je vše? Kde je něco co udělá ze zaběhnutého systému legendu, která je nesmrtelná?

 

 

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

11 Replies to “Chlebodárci pyžamových podnikatelů a jejich PR”

  1. zařizuje podporu partnerům, rozesílá motivují emaily s odměnami. jak si se nemůžu zbavit dojmu, že tohle by měla být samozřejmost. Bohužel u většiny affilu není :-(.

  2. Ačkoliv je v pravidlech do měsíce tak bych řekl, že budu mít až na výjimky stejné skóre jako placla, ale pravda nikde to nepíšu, spíš čekám kdy se pochlubí uživatelé za mě :)

  3. Co ja viem, mna u eSpoluprace vobec nezaujima, kto to vsetko riadi a riesi, faktury vyplacaju bez problemov, system funguje (sice su aj lepsie sposoby monetizacie) a pouzivam ho ako 4.ty najlepsi provizny system vo svojom mini rebricku.

  4. A jak je na tom postsgenius.com, který má tady na webu reklamu? Taky spolehlivý? Funguje i pro česky psané weby?

  5. Ahoj
    Pokud někdo proplácí faktury bez problémů, tak nejdřív v tomto a podobných případech musí mít co vyplácet čili schvalovat prodeje. Zajímalo by mě komu espolupráce za poslední dva měsíce schválila leady. A dle čeho pan Vladímir Rejholec usuzuje, že systém funguje a faktury vyplácejí bez problému.
    Musím zde otevřeně napsat, že umí komunikovat a snaží se řešit problémy. Zachytil jsem zprávy, že i vyrazili do terénu navštívit své affil partnery což pokud je pravda je neobvyklá aktivita. Na rozdíl od jiných, který sedí na zadku.
    Dík za případné reakce
    O

    1. Petr: teď je to kolem PG trochu zamotané. Přišli s tím, že jejich uživatelé nemusí být plátci DPH ačkoliv jsou firmou v Anglii. Mají na to i nějaký papír, ale popravdě mám z toho celkem strach. Místo založení českého subjektu vytahovat nějaké podivnosti se mi moc nelíbí.

  6. Me osobne treba eSpoluprace pozvala na tzv. Affiliate Event, ktery se skladal z nekolika prednasek, paintballu a rautu. Bylo to skvele odpoledne a vecer. Prekvapilo me jak vse skvele probihalo.

Comments are closed.