Telefonická podpora AdSense

Už je to sice pár dní, co světem probleskla tato zpráva, ale stojí za to si jí připomenout. Google plánuje pro své služby AdSense a AdWords zavést telefonickou podporu. Popravdě už včera bylo pozdě!

Mít funkční účet na AdSense bylo donedávna nutnost, pokud na PPC reklamě chcete něco vydělávat. Zvláště na ČR/SR trhu. Prakticky tu neexistovala konkurence, která by dokázala pokrýt obecnou část trhu. Píšu donedávna, protože nám to zavařila EU. Kdo se nestal plátcem DPH tak nemůže legálně AdSense používat a musí sáhnout po konkurenci, anebo si hledat způsob jak to přes někoho “obejít”. Přitom stačilo od Google jen všechny smlouvy u nás převést na českou pobočku.

Ale to už jsem odbočil až moc od tématu. Takže rychle zpět. Pokud jste o svůj AdSense účet v důsledku vaší blbosti přišli, anebo patříte mezi těch pár, kteří o něj přišli v důsledku nevysvětlitelných shod okolností, prakticky neexistoval způsob jak se domluvit s provozovatelem. Google byl totiž náležitě pyšný na svůj plně automatizovaný robotický systém, který takřka plně nahradil lidskou podporu. Pokud jste se snažili, tak za pár měsíců jste maximálně dostali odpověď “Vaše žádost byla zamítnuta”. V ostatních případech chodil většinou jen odkaz na nějaké texty, manuály, anebo rada ať navštívíte AdSense fórum.

Jak jde čas a v AdSense/AdWords je registrováno více než 2 miliony uživatelů už zřejmě tento autoamticky systém nestačí, anebo bude problém někde jinde. Prostě počítám že to půl roku se dočkáme klasické telefonní podpory. I když otázkou je nakolik bude telefonní podpora lidská. Možná jen vše co chodilo na email bude namluvené :)

Myšlenku “google na telefonu” podporuje i Larry Page. Při rozhovoru zmínil, že současný internet vyžaduje řešení problémů ihned a ne dosavadní metodou. Čím déle u publisherů přetrvává problém, tím rostou i finanční ztráty. Když si k tomu přidáme, že Google právě na reklamě vydělává přes 90% je až s podivem, že nevěnuje právě publisherům více pozornosti.

Zdroje

[poll id=”125″]


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “Telefonická podpora AdSense”

  1. Spis řeším opačný problém. Vytvořil jsem si AdSence učet víceméně jen za účelem textování. Bohužel jsem vydělal asi 5 EUR a teď když chci účet zrušit, bo je nastaven jako osobní, tak je to nemožné. Podpora mě posila od čerta k ďáblu, ale protože tam mám těch 5 EUR (které nechci) a zároveň je to málo na výplatu, tak to asi snad ani zrušit nejde.

  2. Používám sklik PPC a nevyměnil bych to pro česky psaný obsah… i ta podpora je fakt lepší

  3. Prave, ze bych ho chtel zalozit znovu, ale uz jako podnikatelsky na tu mailovou adresu, na kterou je veden uz ted. Dokonce jsem uz delal veci, ze jsem ucet prevadel na jine majitele – 2x. Nakonec jsem to vratil zase zpet na sebe. A vysledek – nic. :) Nechapu jak nekdo muze dostat ban, kdyz mi toleruji 3x zmenu majitele v rozmezi 4 dnu. :) Uz jsem to vzdal.

  4. Včera bylo pozdě. Ono by stačilo, kdyby někdo živý a kompetentní odepisoval v reálném čase na maily, netřeba telefonovat.

  5. Co se týče živosti na mailu, já jsem se kvůli adsense doopravdy dopsal někomu živému na mailu.

    Nešlo tehdá o zabanování, ale o způsob platby. Adsense nedokáže akceptovat bankovní účet, který má v názvu tečky, protože název majitele účtu se musí shodovat s majitelem účtu adsense.

    Psal jsem tehdy možná 6 mailů a až asi poslední 2 byly s živým člověkem. Ten mi pouze napsal, že se nedá nic dělat a mám použit možnost platby šekem! Zastřelit je :-/ Jako by nemohli přidat k povoleným znakům i tečku!

  6. Hi,

    I have been in touch with Google adsense support quite a few times, and at times they have contacted me with regards to my site not adhering to their policies. Overall it has been a great experience so would like to share a few tips to new and old adsense users about it.

    To know more about what I’m saying above Visit this informative site.

Comments are closed.