Spekulantské zamyšlení

Asi už víte, že Nominet (správce .co.uk) plánuje zavedení jedno a dvoupísmenné domény. Aby náhodou nedošlo k nějakým spekulativním nestydatostem zavedl Nominet sunrise period pro případné zájemce o L a LL domény. Každý vlastník TM, s registrací před rokem 2008, si tak může požádat o předběžnou registraci.

Nominet vytvořil speciální sunrise whois, kde si můžete prohlédnout kdo má o doménu zájem a jak to vypadá s jeho žádostí. Například o doménu aa.co.uk si podaly žádost 4 společnosti. American Airlines, Inc. jak vidíte to nějak papírově nezvládly a zkusí to ještě nějak dotáhnout do konce. Byrokracie je hold občas problém i pro nadnárodní společnost.

Když jsem si tak prohlížel kdo má o kterou doménu zájem napadlo mě, že sunrise whois od Nominetu je vlastně ideální na hledání potenciálních domén vhodných k spekulaci. Nikdy mě nenapadlo, že by nějaká společnost mohla mít zájem o xx anebo zz doménu. Majitelé LL.cz domén si teď mohou prohlédnout, které společnosti v Anglii mají zájem o právě jejich kombinaci. Pokud mají zastoupení i v ČR, třeba je ideální doba pro nabídku. Získali totiž argument proč jim nabídnout svou LL.cz doménu za pořádný balík.

U nás by se podobný nástroj mohl hodit například u zavedení IDN domén. I když ty už šanci na zavedení dávno propásly.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Spekulantské zamyšlení”

  1. Velmi zajímavé. Občas si říkám Drago, co vlastně děláš? Tyhle špeky přece musí člověk hledat sám, nečekám, že ti dojdou v RSS…BTW co bys dělal s projektem, který má návštěvnost 300k lidí denně? Jak ho monetizovat? Banerová reklama? Jde o projekt, který není moc klikací…přijdu tam a vidím, řeknu pěkný a valím dál. Průměrný návštěvník se může zdržet 20 sekund. 5 procent lidí zůstane klidně i půl hodiny…No ono se to moc neváže k tomuto článku, nicméně mě to celkem zajímá. Má cenu stavět stránky pro 300k lidí (a oni přijdou), když nemám vyřešeno jak dál? Samozřejmě hypoteticky.

    1. petr: 300K za den už je třeba na české poměry opravdu hodně. Zkusil by jsem kontaktovat nějakou mediální agenturu jestli by neměla zájem o reklamu.

  2. petr: par dobrych RSS a mas dostatek informaci z oboru … pak pridej Dragovi schopnosti a duvtip a mas tyhle clanky :)

  3. Že by 300 lidí denně představovalo nějakou motivaci pro reklamky, se mi tedy nezdá. Dokud jsme ještě vydávali denně články na portálech http://www.palmhelp.cz a http://www.wmhelp.cz, měli jsme návštěvnost i 1000 lidí denně, ale žádná mediální agentura přesto zájem neměla.

Comments are closed.