Reklama co zapadne do stránky

Existuje jen velmi málo příkladů, kdy reklama, která nezapadala do stránky, byla úspěšnější než ta klasicky “maskovaná”. Zmatení návštěvníka však nemusí být jen věcí online stránek. Minulý týden jsem se začetl do místního deníku sedmička, která přináší bezplatné informace z okolí mého bydlišti.

V jednom rohu byl článek o financích, či spoření už nevím. Po přečtení pár vět jsem zpozorněl. Tohle mi přijde jak PR článek. Kouknu po okolí a tam uprostřed klasické lajny, která odděluje články nápis inzerce. Rychle prolistuji obsah novin a hledám podobně pěkně zašité reklamní články. Páni těch tam je. Sice na dvoustránkovou inzerci vlakového dopravce v jednom z předchozích čísel to nemá, ale stejně hezky schované. Ostatně na klasickou reklamu už jsou lidé zvyklí, takže stačí použít stejnou velikost písma, stejný nadpis jako noviny a rázem je tu krásná “maskovaná” reklama. Tedy samozřejmě řádné označená, tak jak to nařizuje zákon.

Je zajímavé jak se člověk po odladění tolika stovek reklamních ploch dívá na klasické noviny. Že by se tohle dělo pořád a jen jsem si to nikdy nevšiml? Anebo se všechno mění v reálu stejně jako na internetu? Popřípadě se přenáší internetové reklamní trendy do reálu?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Reklama co zapadne do stránky”

  1. I ten výpis aukcí z WD zde dobře zapadá ;).
    Mě se už dlouho nestalo takové zmatení, asi je to tím, že noviny už nečtu…

    Whispere

  2. Sedmička a hlavně E15 ze stejné stáje, jsou prošpikované PR článkama a ne všechny jsou označené..

  3. Občas jsem se přistihl, že například v Reflexu si čtu už dvě minuty inzerát v domnění, že je to nějaký článek nebo součást jiného článku. Tam mají ono zakomponování do stránky vyřešeno hodně dobře.

  4. Sedmičku, 7.cz koupila Mladá fronta.

    Jinak těch skrytých reklam je spousta i v TV. Třeba hlavní zprávy na Nově mi dost často připomínaj spíš sofistikovaný PR zprávy.

  5. A o co se pokouší všichni při aplikaci Adsense, adfox, článků z placla… a dalších reklam … přeci o to samé :-)

Comments are closed.