Za registraci .eu domény iPod

Eurid se rozhodl podpořit registraci nových .eu domén soutěží. Pokud si od 25 listopadu do 25 prosince registrujete .eu doménu a přihlásíte ji do soutěže na stránkách winwith.eu, máte možnost vyhrát jeden ze 100 8GB iPodů Touch s logem .eu. Losování probíhá 2,10,18 a 26 prosince. V každém z těchto dnů se vybere 25 výherců.

Další informace o soutěži najdete na stránkách eurid.eu.

A teď něco málo k .eu doménám. Je obecně zaběhnutou praxí, že se .eu domény nelíbí domainerům, ale lidé je mají celkem v oblibě. Jednou za čas pořádá eurid akce, kdy je možné získat .eu domény doslova za pakatel (eurid zadny akce neporada, poradaji je registratori kteri sbiraji „body“ za nove registrace a ty pak promenuji v domeny – Gransy viz. diskuze).

[poll id=”93″]

V současné době je zaregistrováno přesně

.eu domén (zdroj: http://www.eurid.eu/files/counter.png).

Doménu může vlastnit jen občan či společnost ze zemí EU.

Nejvíce domén je zaregistrováno na německé subjekty (1018K) a nejméně na Franozské Guaianě (47). Češi jsou v pořadí 7mí (122K).

.eu doména je všeobecně považována za důvěryhodnou. Spousta úřadů má svou vlastní .eu adresu.

  • mfcr.eu – ministerstvo financí ČR
  • mpsv.eu – ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
  • prague.eu/praha.eu

Také má jeden z nejhorších whois systémů, který je přístupný jen na eurid.eu a všechny kontakty jsou zobrazeny ve formě obrázku.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

12 Replies to “Za registraci .eu domény iPod”

  1. Páči sa mi ten koniec – celý článok je v dobrom duchu o .eu doméne, a zrazu info, že má (veľmi) zlé whois… Ale je to pravda

  2. Jednou za čas pořádá eurid akce, kdy je možné získat .eu domény doslova za pakatel. – eurid zadny akce neporada, poradaji je registratori kteri sbiraji “body” za nove registrace a ty pak promenuji v domeny :)

  3. Tak osobně nemám žádnou .eu doménu. Každopádně zajímavá soutěž, ale aby byla nějaký slušná šance něco vyhrát, muselo by těch ipodů býti alespoň 10k :).

  4. Je pravda, že EU domény vypadají důvěryhodně. I Google a Seznam je mají docela rádi. Takže když není CZ sáhnu po EU. Škoda, že teď nemám v hlavě žádný nápad. Hned bych si zasoutěžil :-D

  5. .EU domény mám rád :) Když není .cz tak je to pro českej projekt druhá nejvhodnější doména.

    Jinak whoisEURid jednoznačně nejlepší kterej sem viděl, kéž by to takhle měl každej. Jako největší výhodu považuju to, že se dá nastavit aby byl jako majitel vidět pouze email a jazyk, žádný jméno, adresa, nebo telefon. Jako technickej kontakt se nastaví registrátor a hotovo, email je pro veřejnou databázi naprosto dostatečnej údaj.

  6. No já mám už 2 EU doménu a plánuji další. Jsou levné, je jich dost a zatím s nimi nebyl žádný problém.. Jen to whois by mohlo být lepšejší.

  7. Petr7458548642: Jenze pak mas klienty co registruji domeny na sebe misto svych klientu, vsechno skryji a nemas sanci jak zjistit kdo je pravym majitelem, protoze ti to nikdo samozrejme nerekne.

  8. Nevím proč stále děláte takove nepokoje že je ve whois vaše adresa. Proč by to lide nemohli zjistit, je to normalní věc. Tak jako v normalním světe chcete znát např. kde bydlí daný človověk a máte pouze jeho tel. číslo, pokud ma pevnou linku tak to zjistíte adresu okamžitě, pokud ma mobilní číslo a ma paušál, stačí zavolat operatorovi a ten vám adresu sdělí a na nic se ani nepta proč ji chcete zda jste třeba terorista mu je jedno.

  9. re:Gransy Vždycky vidíš registrační email – to je snad jasná identifikace ne?

  10. re:Petr7458548642 mužeš si nechat skrýt všechny udaje a nevidíš nic :)

Comments are closed.