Godaddy.com na prodej?

Začínají se na internetu množit informace o prodeji společnosti godaddy. Největší registrátor má prý být vydražen v soukromé aukci. Reserve je někde kolem jedné miliardy dolarů. Hlavním lákadlem má být obrat 800 milionů dolarů. Na druhou stranu kolik je skutečný zisk nikdo neví. Jestli se jedná o pravdivou zprávu, anebo jen o vtípek bouhžel nevím. Zatím jsem nenašel žádný důvěryhodný zdroj.

Společnost byla založena v roce 1997 Bobem Parsonsem. Původní jméno bylo Jomax Technologies, teprve v roce 1999 se přejmenovala na Godaddy. Důvod k změně jména byl prostý. Jomax Technologies se totiž velice špatně pamatuje a jak víme z domainingu, snadno zapamatovatelný název je základem úspěchu. Na poradě prý někdo navrhl Big Daddy, ale doména byla zabraná. Tak Parsons zkusil GoDaddy.com a bylo rozhodnuto. Godaddy zní dobře a u budoucích zákazníků vyvolá úsměv.

Společnost je známá díky své reklamě. Často se na stránkách vyskytují reklamy v nichž vystupují atraktivní dívky. Godaddy také sponzoruje různé sportovní akce jako Superbowl anebo Nascar. Často se vyskytují na domainerských fórech narážky, že by mohli dávat peníze spíše do vylepšování služeb a online podpory místo do velkolepých akcí. Krom sportu prý také často sponzoruje různé charitativní organizace.

Z novodobých dějin určitě stojí zmínit například zrušení registrace .cn domén v březnu 2010 (důvodem byl požadavek příliš velkého množství osobních údajů, včetně naskenovaných dokladů totožnosti). Existují konspirační teorie, které tvrdí, že to byl krok domluvený s google, který si tento rok také moc s Čínou nerozuměl.

Kdo ví možná to bude právě Google, který bude mít volnou jednu miliardu dolarů na koupi Godaddy.com.

PS: soutěž o 2 flash disky začne dnes v 18:05, tak se připravte ;)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Godaddy.com na prodej?”

  1. Podle mě je godaddy pruslulej spíš slevovejma kuponama a hlavně nejotravnější registrací domény na světě – myslím tím těch 4756 reklamních nabídek, než se člověk dostane k platební bráně :)
    Zlatej dynadot.

  2. nuž, Google by mohol mať záujem o GoDaddy, ale v hre môže byť aj MS, alebo aj veľkí webhosteri, prípadne spravodajské weby. Nuž, mať voľnú miliadru, Godaddy kúpim.

Comments are closed.