Co se neříká ale ví o adsense

angry_baby_1Existují tajemství, která by se neměli prozrazovat. Tajemství, které mohou rozhodnout o tom jestli bude blog vydělávat nebo naopak prodělávat na adsense. Ví o nich spousta lidí, ale bojí o nich veřejně mluvit, protože tam kde se bude toto téma probírat klesnou kliky z adsense na minimum. Absolutní minimum…

Když vám teď řeknu, že jednou větou dokážu srazit zisky z adsense na kriminální minum asi mi nebudete moc věřit, anebo také máte ve speciálně upravené čtečce několik desítek blogů jako já a budete přesně vědět na co narážím. Ale dost už bylo veselé nálady (příště ty prášky na hlavu budu zapíjet opravdovou vodou a ne tím co mi zůstalo po párty). Určitě jste už slyšeli o pojmu family friendly weby. Jedná se o jakýsi rozšířený morální standart. U nás je považováno za zlo adult, warez a vše co dávají na titulní stránku bulváru (rasizmus, brutalita, pohoršující fotky atd.). Jenomže adsense nejede na české standarty, ale trochu tvrdší formu. Do ní spadá alkohol, hrubé urážky, osočování, politická diskriminace, tabákové loby, většina farmaceutického balastu, jakákoliv forma boobs alertu či cokoliv co by mohlo ovlivnit nezkaženou mládež. Pokud například do nadpisu dáte Vodka to je zlo, Kdo hulí ten umí nebo se nachází dostatek narážek v textu a věřte tomu, že google si umí ze slov v článku poskládat obsah, tak dojde k tomu, že s vám na stránce začnou objevovat speciální reklamy, které by jsem nazval underground. Jsou mizerně placené, často místo PPC to jsou PPI (pay per impresion).

Celý problém je ale o dost složitější. Family friendly znamená, že na stránce se nenchází ani odkaz na web, který by byl family unfriendly a odhalil naší nedotčené mládeži denní realitu, kolem které denně chodí, ale prý jí ještě nemůže chápat. Rovněž si dávejte pozor na poslední dobou velice oblíbené a efektivní výměnný RSS nadpisů bogů. Bulvární titulky jsou často větší zlo než by jste si mysleli.

Ale dost bylo strašení. Zatímco u nás se snížení prokliku zas tak moc neprojeví (kdo tady má prměrné kliky přes 0.5USD?), tak na specificky zaměřených zahraničních MF(G)PBP (schválně kdo to rozkóduje a google se nepočítá) je to znát a může to hezky srazit výdělky.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Co se neříká ale ví o adsense”

  1. A ako naschvál, napravo odkaz na predaj domény
    k*k*t.eu na webtrhu :-D

Comments are closed.