Asi zase začnu dělat minisites

mad_scientist.jpgTak se mi dneska nějak zastesklo po dělání minisites. Už je to nějaký ten pátek co jsem nějakou udělal. Nemám teď na mysli takovou tu MFA věc co se splácá za hodinku včetně designu, ale spíše něco většího, kde se člověk při developování alespoň naučí pár nových slovíček a pojmů. Většinou jsem tyto minisites dělal na doménách, které jsem si chtěl nechat více jak 5 let. Stačilo mi když si vydělá na renew. Takže zde byla i možnost jak otestovat nové technologie a pozkoušet i různé čachry machry s elementy na stránce. Mimochodem skvělí způsob jak nabrat nové know how a náskok před konkurencí, které je všude spousty.

Během prázdnin jsem na adsense zaznamenal celkem slušný nárůst ceny za proklik. Možností je několik. Buď na ostatních stránkách kleslo počet impresí a tím i kliků, což vedlo nárustu průměrné ceny za klik, anebo prostě lidé začali cpát do adsense, jako reklamy, kde se dá dobře spočítat efektivita, více peněz na úkor jiných reklam, jež mají hůře počitatelnou efektivitu. Bouhžel nemůžu srovnávat, protože minulý rok pro mě adsense zrovna nebyl reklamní systém číslo jedna a spíše jsem ho házel na stránky, kde nebylo co dát. Tento rok se ale nashromáždilo trochu více stránek pro které sem neměl moc využití tak jsem sáhnul po adsense a ona překvapivě tak koncepce minisites + adsense i funguje. U minisites to ale narozdíl od MFA chce ještě trochu přitlačit a hledat i zdroje někde jinde. To je ale spíše jiné vyprávění či tutorial, který se hodí spíše na můj blog o developování minisites.

Takže zpět k tématu. Prostě jsem se rozhodl, že si po delší době zase udělám nějaké to vydevelopované minisite. Posledně se mi zalíbila jednoduchá koncepce presudogrid designu jako mám na úroky obohacená o ručně dělaný (v kreslení pod lupou) pixlový obrázek. Možná by jsem mohl udělat stejný koncept jen v jiných barvách. Sice rozložení reklam nemá takovou efektivitu jako plovoucí adsense reklama přímo v textu či nad každým novým odstavcem, ale i tak to není špatné. Nějaká ta doporučující lišta by se tam také neztratila, i když to už by z toho bylo spíše MFA. No uvidíme.

Projdu seznam nedevelopovaných domén co mám a něco zkusím udělat. Hlavně žádnou geo doménu, těch už mám plné zuby :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Asi zase začnu dělat minisites”

  1. Teď zkouším to plovoucí adsense přímo v textu a na jednom webu se to vůbec nechytá.
    Mám to na dvou minisites a u jedné prokliky nulové, u druhé spadli tak na třetinu.
    Předtím jsem využíval tu velkou plochu co máš na konci článků – já ji měl nad článekm ve slaďěných barvách a dařilo se tomu.

Comments are closed.