Nový druh blog spamu

black_hat_seo.jpgDneska jsem se na blogu setkal s novým druhem spamu. Někdo hodil reklamu na kasíno ale linkoval přitom google. Že by se dal google na hazard? Odpověď je trochu seologičtejší. Ten link odkazoval na výsledky vyhledávání, kde se hledalo casino + číselný řetezec. Vtip je v tom, že ten specifický řetězec je jen na jedné stránce. Takže když na to uživatel kliknul dostal se na vyhledávání google s jediným výsledkem a pár dalšími rozšiřujícími možnostmi.

Na první pohled to jednoznačně vypadá, že se jen spamer snažil vyhnout automatickým obranným robotům. Ovšem co pokud je v tom schovaná nějaká black hat seo finta. Šušká se, že pokud je na první stránce 10 výsledků a nejvíce se kliká na 6tý z nich tak právě ten 6tý posílí (posílí stránka jako celek nejen na konkrétní slovní spojení). Jestli je to pravda nebo ne spadá spíše do teologické googlelogie společně s tvrzením, že google sleduje jestli se ze stránky vrátíte a za jak dlouho, kolik lidi tráví času čtením informací a mnoho dalšími. Prostě nikdo to nemá potvrzeno a spousta lidí z toho pomalu už dělá náboženství.

Takže kdo používáte různé automatické skripty, místo ručního moderování tak doporučují do blacklistu přidat i google :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

16 Replies to “Nový druh blog spamu”

  1. Podla mňa je dosť reálne, že Google bere ohľad i na CTR jednotlivych odkazov v SERP, pričom zohľadňuje pozíciu odkazu (napr. pomocou dlhodobého priemeru CTR na jednotlivé pozície. Dáva to zmysel. Pri niektorých svojich weboch som pozoroval, že Google po čase hodil web na skúšku do top 10-20, niektoré išli následne vyššie, niektoré nižšie. Preto je podla dôležité dobre napísať meta description, aby odkaz ľudú zaujal, toto sa imho často podceňuje.

  2. Tak s takovymhle spamem se setkavam jiz nekolik mesicu. Proste je to takovy nutny zlo a tridim to rucne. :(

  3. To samé se mi dnes stalo. A to ještě na neotevřeném webu (ten kanec je všude). Naštěstí Aki zasáhl :D

  4. taky doporučuju ravens antispam, nic přes něj neprojde

  5. Také mi přišel ale neni to google ale “Gogole” … že je to tak? Alespoň u mě… a taky gambling …

  6. Jj teď na to koukám. Moje chyba je to opravdu gogole a já už myslel že přišli na něco originálního :D

  7. Programovanie: já to mažu. Všechny komenátře procházím ručně.

  8. Taky mi to přišlo (chodí), ale schvaluji ručně takže se to tam nedostane :)

  9. V davnych dobach, kdy jeste ne všechny vyhledavače zakazovaly indexaci pomoci robots.txt jsem si tak zprostredkovane odkazoval na weby. Vyhodou krome linkbuildingu bylo i to, ze se tak dal trochu odbourat sandbox.

  10. nj ešte že je tu kamarát AKI :-D mám blog nie nejaký veľký ani veľmi optimalizovaný a už ich mám množstvo… no dúfam, že google nájde aj spôsob ako sa brániť proti tejto black hat seo

Comments are closed.