Adwebio měsíc poté

Už je to něco přes měsíc co používám nový reklamní systém Adwebio.com. Zatím je pouze v beta testování. Celkem mám nasazenou 1 textovou reklamu, 1 banner na 404m.com a 1 textovou reklamu na cn130.com. O reklamní místa měli zájem celkem 3 inzerenti. Jedním je Coolhousing.net, ti si zaplatili textovou reklamu na cn130.com a bannerovou na 404m.com (řekl by jsem ideální cílení), dále Silver.AG a sifrovanetelefony.cz (tady jsem byl celkem zvědavý na CTR).

Já nikdy moc neztrácím čas počítáváním návodů a manuálů, pokud k tomu nemám moc dobrý důvod a tak jsem prostě adwebio.com nasadil a rozhodl se nechat se překvapit. Za velice pozitivní hodnotím rotaci reklam. Pokud si více lidí koupí reklamu na jedné stránce tak ta rotuje. Zatím otestováno pouze u textové formy reklamy. Druhý banner si zatím nikdo nekoupil, ale počítal by jsem s tím že to pojede stejně.

Adwebio se snaží být přímím konkurentem adsense. Developerům dává do ruky mocnou zbraň a to je nastavit si cenu jakou chcete za proklik. Když si vezmete, že vám adsense z každého kliku dává 30 – 40% tak to může být i velice výhodné pro inzerenta. Dále reklama se negeneruje podle textu, takže není problém jí nasadit třeba nad hru ve flash a nebát se toho, že kolem dokola není vůbec žádný popis. Tohle jsou nesporné výhody oproti adsese, ale tím to končí.

Co rozhodně schází je přehlednost adsense. Možnost detailních statistik pro každý den. V tabulce My Earnings jsem se nevyznal dodnes. Peníze místo aby tam přibývali tak ubývají. Položka my balance je stále na stejném čísle. Jak se dají peníze vyplatit jsem také nepochopil. Nikde není zatím žádný návod. Ty se píšou na adwebio fórum postupně. Zatím je zde návod na Přidání webu a Nákup reklamy neškodilo by odkazy přidat v ostré verzi i přímo do ovládacího rozhraní. Jasně vše je ještě ve vývoji a musí se teprve doladit. Je fajn, že Michal tentokrát nechce nic uspěchat. Prázdniny jsou tu od toho aby se testovalo.

Na druhou stranu i když se jedná o testovací provoz tak zisky jsou lepší než adsense i když jsem nasadil cenu za reklamu dolů, aby jsem pomohl systém rozjet (normálně by jsem cenu dal výše). Za největší problém do budoucna považuju stále opakující se reklamy, které prostě stálé návštěvníky už nebudou bavit. Michal, ale prý má připraveno hodně inzerentů a další chce shánět přes svoje online i offline aktivity. No uvidíme jak si s tím poradí.

Adwebio rozhodně nebude systém jako adsense, kde prostě přidáte web a vyděláváte. Pokud budete chtít reklamu prodávat budete se muset aktivně snažit i o její prodej. Ukázalo to už dříve directo, kde reklama na prodej odkazů například přes webtrh byla velice účinná. Adwebio je taková manuální verze plně automatického adsense, kde ale pujde vydělat více peněz. No uvidíme jak to půjde do budoucna zatím jsem jako developer spokojen.

Teď mě napadá, že do budoucna půjde adwebio použít i celkem slušně na různé price arbitrage (například zjistíte že hosting dává za klienta 60USD a vám stačí na získání jednoho vynaložit jen 30USD v adwebio), které jsou u některých PPC včetně adsense zakázané (někde jsem to slyšel, moc do toho nevidím, kdyžtak mě někdo opravte v komentářích.)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

14 Replies to “Adwebio měsíc poté”

  1. Díky za pěkný článek. V současné době chystáme opravdu hodně novinek v Adwebio.com. Máme opravdu celou řadu překvapení. Pokud jde o vyplacení peněz tak to funguje jako u Adsense. Tedy nežádá se o výplatu, ale vyplácí se na konci měsíce po měsíci, ve kterém Vaše příjmy dosáhly 20 USD. To znamená, že pokud příjmy na konci července dosáhnout 20 USD, dostanete peníze na konci srpna, apod. Výplaty probíhají na paypal.

  2. Určite v adwebio vidím budúcnosť. Adsense a adwords majú už príliš veľa obmedzení a preto sa pomaly stávajú nevýhodnými. Akurát sa chcem pustiť do tej arbitráže, lenže na cz a sk scéne nie je veľa ppc systémov, ktoré to nezakazujú, uvidíme ako sa to vyplatí s adwebio. Diky za postrehy a dobrý článok. Lukas

  3. Ahoj Vemble,

    prosimtě, nějak se mi nedaří do adwebio nastrčit můj web, na který chci dát reklamu. Včera jsem to tam zadal a dnes už to tam není. Nejde o žádný “shit”, ale o blog podobný 404m. :)

    Btw, jak to vypadá s directem? Bude slučování s adwebio nebo, ne?

  4. Zajímalo by mě, jak se počítaj ty výdělky. Mě když někdo klikne na reklamu, tak se mi v tom your earnings cena za klik odečte, místo aby se přičetla. Jak to teda je?

  5. Michello: Cena by se ti měla samozřejmě přičítat. To bude asi nějaký bug, i když si zatím nikdo nestěžoval a i mě to funguje dobře. Raději to prověříme.
    Morasino: Ano Vašku, koukal jsem, že jsi přidal web, ale nebylo na něm nic kromě odkazů na tvé projekty, a tak jsem ho zamítl. Asi jsi chtěl přidat něco jiného a spletl jsi URL. Pokud chceš přidat blog tak budu rád. Ohledně slučování Directa a Adwebia – nech se překvapit.

  6. Pochopil-li jsem princip počítání odměn správně, tak v případě, že si inzerent zakoupí reklamu za určitý obnos konkrétně na tvém webu, tak v Earnings se cena za prokliky odečítá – to znamená, že zobrazená částka značí, kolik se musí ještě proklikat, aby ti byla částka plně přiznána. U reklam napříč portfoliem webů jsou platby za prokliky jasné – ty se normálně přičítají.

  7. Vemble:
    Ahoj, díky za info. Spletl jsem se, opravdu jsem chtěl přidat blog.
    Možná by nebylo špatný posílat maily se schválením, nebo zamítnutím. Díky

  8. Dolphi: Ano, takhle by to mělo fungovat. V superadminovi vidím kolik mám každému vyplatit a tam ta částka roste. V adminovi jsem si toho ani nevšiml, že se to odečítá.

  9. Adwebio: je to trochu zmatené, mám pocit že do některých kampaní může zadavatel “přilívat” prostředky, což je super. Kde je ale nějaký součet? Nějak nevím kolik mám vlastně vyděláno. Sice si může spočítat kliky a vynásobit to cenou a to celé znova % provize, ale chtělo by to velkým písmem kolik už je vyděláno.

  10. Čím dál tím více přemýšlím nad adwebiem pro leťme.cz. Ale asi si počkám na testovací provoz.

    Díky za pravidelné info a testování.

  11. Uvažuju o změnách na svém webu, třeba i o rozloučení se s Adsense. Chtěl bych se zeptat:

    1) Nakolik může uživatel ovlivnit vzhled reklam? Lákala by mě možnost, navolit si ho u textových reklam úplně podle sebe, což u Adsense nejde. Velikost, barva, druh písma, libovolné rozměry… .

    2) Omlouvám se za neznalost, ale moc nechápu pojem volný slot. Mám za to, že jde o konkrétní prostor na stránce, který nabízím k reklamě. Je to tak? Pokud ano, co se tam zobrazuje, nemá-li o tuto reklamu nikdo zájem?

    3) Kdy bude čeština? Podobné služby na mě působí daleko důvěryhodněji, pokud jsou v našem jazyce. Také to něco říká o tom, jak si provozovatel váží České republiky.

    Díky za odpovědi.

  12. Vasek:
    – jde tam udělat prakticky cokoliv, velikost písma i jakákoliv barva
    – můžeš si zvolit co se tam má zobrazovat, včetně vlastního kódu
    – o češtině se prý uvažuje, ale detaily ví jen Michal

  13. Vasek: Čeština nakonec bude. Nejdříve ale bude nová grafika, mnohem přehlednější, a pak nasadíme češtinu. Termín slibovat nebudu, ale mám celkem 3 programátory, tak snad to tentokrát vyjde :).

  14. Nová grafika je povedená. Vím, že to tady není Bugreport Adwebia, ale není možné se přihlásit z titulky.

Comments are closed.