Dneska je hezky, to zas bude výdělek na houby

premysleni.jpgDnešní nedělní zamyšlení jsem se po delší úvaze rozhodl věnovat škodolibosti spojené s počasím, která nám majitelům stránek zvedá výdělky. Asi všichni víte, že pokud je škaredě tak je větší počet kliků na reklamy adsense. Je to opravdu tak. Lidi v období kdy je pochmurné počasí daleko více klikají na reklamy a není to způsobené pouze tím, že nemohou jít ven. U odbornějších článků se nedokáží soustředit a jsou vnímavější vůči reklamním plochám. Podobně je tomu i u dlouhých článků. Aby se neřeklo tak začnou číst, ale jejich podvědomí už pátrá po okolí a hledá nějaký odkaz na který teď hned chce kliknout, aby se mozek mohl vymluvit, že je opravdu nutné kliknout na neopakovatelnou reklamu, která by se už později nemusela objevit, zatímco ten článek tam určitě bude i později. Když je zataženo tak to na adsense opravdu jede.

Na klikání však má vliv i pracovní morálka. Mám 14 minisites zaměřených na zájezdy a dovolené. Přes weekend jsou kliky na PPC opravdu zanedbatelné, ale jakmile lidi v pondělí jdou do práce tak se zvedne jak visits tak i příjem z PPC. Obdobně je na tom i pátek, ale na pondělky opravdu nemá. Njn internet na úřadech byl ideálním krokem na podporu ekonomiky developerů :)

Zajímalo by mě jestli operují podobně i administrátoři PPC kampaní. Jestli dělají speciální kampaně pro úředníky cílenou na jejich pracovní dobu v pondělí. Věřím, že něco takového určitě existuje.

Ještě zajímavější je ale přestava, že někdo sleduje předpověď počasí a plánuje podle toho reklamní kampaně. Třeba navyšuje na daný den rozpočet. Možná by jsme se mohli v budoucnosti dočkat u předpovědi počasí hlášky od paní Mráčkové: “A všem zadavatelům PPC kampaní doporučujeme na zítřek navýšit limity, protože se čekají přeháňky a velice pochmurné počasí.” Celkem úsměvná představa nemyslíte?

Dneska je ale hezky, a tak to nebudu prodlužovat. Je načase vypadnout od počítače a užít si procházky v slunečnou neděli.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

10 Replies to “Dneska je hezky, to zas bude výdělek na houby”

  1. leto je spatne, prehriva se me notebook, na leskly displej me sviti slunko takze skoro nic nevidim a navic brzo umru hlady protoze prijmy z reklamy spadnou na nulu.

  2. He he, mne sa paradoxne pracuje lepsie ked je zamracene. Ked svieti slnko, pracovat sa mi nechce.

  3. Tak jsem se mrknul na konverzní poměry a stojí to za houby. Včera byl nejslabší den od poslední dubnové soboty.

    Zajímavá úvaha s tím cílením podle počasí. Těžko říct, jestli dokáže počasí nějak měnit preference lidí. Alespoň tak, aby se to dalo obchodně využít. Spíš někteří prodejci by to mohli využít k načasování speciálních akcí. Jenže počasí je nevyzpytatelné a jediné, co se dá u něj spolehlivě předpovědět je pravděpodobnost, že předpověď vyjde. Jenže to oni meteorologové neříkají. Kdyby řekli, že na 80% bude o víkendu pršet, tak by se s tím dalo víc pracovat.
    Každopádně zajímavá úvaha. Budu o tom přemýšlet.

  4. Já když naposledy zmoknul, tak první moje kroky u PC bylo hledání e-shopu s deštníkama, takže v tomhle ohledu počasí určitě vliv má a majitel e-shopu s produktem, kterej přímo souvisí s počasím by podle toho zacílit na konkrétní dny.
    Co se týká ale travel webů, tam bych to tak žhavě neviděl, protožo dovolená je asi dlouhodobější záležitost, kterou aktuální počasí moc neovlivní.

  5. Aj u mna pondelky vyhrávaju tesne za piatkom najmenej mam v utorok a v nedelu

  6. Mno, podle Adsense mám i pondělky špatné. Já mám vlastně špatný celý týden. :DD Něco je asi špatně.

  7. tiež som pred par mesiacmi začal blogovať, ale zase som prestal, stroskotalo to na tom, že tie zaujímavé veci, ktoré by mohli pomocť iným jednoducho clovek proste nechce povedať(konkurenciu). A potom je zbytočné písať blog ke´d nie je ničím zaujímavý.
    Takže vpodstate som sa naučil relatívne dobre ” držať hubu ” a makať.

  8. Nejslabší dny již dlouhodobě sobota a neděle. Nejsilnější jednoznačně pondělí.

Comments are closed.