DirectoGlobal v zeleném kabátku

directoglobal.gifKdyž jsem dnes procházel nové příspěvky ve vláknech na webtrhu, kde mám subscription našel jsem i informace o novém vzhledu a funkcích directoglobal. Upřimně už delší dobu se něco mluvilo o změně vzhledu a přidání možností řazení podle ceny. Okamžitě jsem se proto vydal kouknout na slibované novinky.

Hned na začátku mě uhodil do očí nový nazelenalý design. Upřimně mě na designu zas tak moc nesejde, většina mé tvorby je s designem na úrovni tabulek a styly používám jen u MFA, kde jsou nezbytností. Stačí mi když program funguje jak má, takže ani dříve jsem po změně designu nevolal. Na druhou stranu už se v oboru pohybuji nějaký ten pátek, aby jsem věděl, že charakteristický design je pro systém důležitý. V tomto případě hodnotím provedení jako celkem povedené. Dolarová barva je celkem v pohodě.

Po letmém prozkoumání jsem hledal už ono řazení podle ceny. Hmm nikde nic. Přibyla ale možnost RSS. Tak s tím už se dá pracovat. Rychle teda kliknu, protože už se mi v hlavě rýsuje nápad jak zakomponovat novou vychytávku do mého projektu na podporu českého spekulantství v ČR. Ha, jenomže to asi nebude tak jednoduché. RSS je jen na 25 nejaktuálnějších webů. Prokliknu to a celkem znechuceně zavírám. Samé wz.cz, ic.cz a podobné věci. Tak tohle rozhodně nebudu propagovat. Vyhledávání se taky nezměnilo, jdu tedy odsouhlasit nějakou změnu reklamy. Přihlásím se odsouhlasím a jdu ještě jednou kouknout na katalog, jestli jsem tam to řazení podle ceny nepřehlédnul.

A najednou tu je Tabulka nabídek. Hmm divné. Proč je nutné se přihlašovat, aby jsem jí viděl? No to je jedno. Stejně lidi co nakupují ve velkém budou přihlášení. Tak na to koukneme. První dojem skvělí. Přesně tak nějak jsem si to představoval. Navíc nahoře ještě filtrovací lišta. Tak to se bude dobře prodávat. Rychle zkusím řazení podle ceny a … nefunguje. Njn více měn v systému dělá bordel. Ale to dají dohromady. Pokud programátor udělal dobře návrh tabulky tak je to otázkou úpravy SQL dotazu. Jdu vyzkoušet filtrovací lištu nad tabulkou. Weby bez omezení nebo s jedním slotem, to se hodí a ušetří čas. Jazyk webu je samozřejmost. omezit kategorii. No alespoň s mi budou lépe prodávat sloty cestovkám. UIP, tak jde ale možná by bylo lepší tam dát jen na výběr > nebo < a za to textbox na číslo, které si uživatel doplní sám. Další je GPR a hned vidím problém. Programátor zase šetřil místem na disku. Zase chybí větší nebo rovno 1 a 2. To lovce levných odkazů rozhodně nepotěší. Srank to samé. Tak tohle je opravdu škoda. Srank 10 je dnes ekvivalentem, že je stránka zaindexovaná v seznamu, tzn. seznam bere její odkazy vážně. Njn není nad to když se šetří místem na disku. Další je pak typ slotu a pozice slotu.

Změnu hodnotím samozřejmě k lepšímu. I vzhledem k tomu, že jsem prodal za poslední hodinu 6 reklamní sloty z toho jeden na 12 měsíců. Chce to samozřejmě ještě doladit spoustu věcí. Ať už je to nešetření místem na disku, tak i aktualizaci ranků, která opravdu vázne. Pokud chcete dát návrhy na další zlepšení využijte k tomu diskuze na webtrhu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “DirectoGlobal v zeleném kabátku”

  1. Je to super, to řazení podel ceny se mi také líbí, akorát jsem ho našel až po několika minutách. :)

  2. Jinak to vyhledávání je už podle mě OK, můžeš si tam nastavit několik věcí a poté dát hledat. Takže chci třeba weby s vysokým SR, PR. Jen tam chybí ještě na výběr tu cenu…

Comments are closed.