Nákupní půlhodinka v directo.cz 2

Před zhruba měsícem a půl jsem nakupoval nějaké odkazy přes systém directo.cz. Tehdy jsem utratil celkem 222Kč za 5 reklamních spotů. Sliboval jsme si od toho zlepšení pozice jednoho mého MFA na fázy mobilní telefony nokia. To se mi nakonec i podařilo. Navíc celkem vzrostl srank na 60. Několik týdnů po nákupu vzrostl srank na 50, po posledním přepočtu pak na 60. Odhaduji, že z toho tak 40 je díky directo.cz.

Jenomže reklama už mi skončila. Web se trochu propadl ve vyhledávačích a tak nastal čas popřemýšlet, že zase doleji nějakou tu čerstvou seo krev. Za ten měsíc a půl už mám pár webů, které jsou schopné projekt podpořit, ale stejně to chce i nějaké ty cizí odkazy. Tentokrát jsem byl rozhodnutý utratit tak 200Kč. Soustředil jsem se čistě na srank, nezajímali mě ostatní faktory. Cenu jsem se rozhodl dát na 1Kč za 1 bod sranku. No musím uznat, že directo.cz je už pěkně probrané co se týká levných odkazů. Nakonec jsem našel jen 3 reklamy, které odpovídaly zadání v celkové hodnotě 75Kč a to jsem musel hodně ubrat na některých etických požadavcích. Njn webů s hezkých srankem a nízkou cenou je hold málo.

Plánuji teď jeden střední projekt (počítám tak 50 – 100 normostránek textu), chvilku potrvá to dát dohromady, ale pak mám rozhodně v plánu zainvestovat další peníze přes directo.cz. V ČR asi neexistuje konkurence že?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

21 Replies to “Nákupní půlhodinka v directo.cz 2”

  1. Konkurence neni, protoze je tu docela maly trh :( krom toho vydelek 20% z castky … no nevim, to se ti nevrati ani na provoz.

  2. @admin: nemas zac, taky dekuju.
    @netvor: no ja sem cet neco o 80 %, ale to jejich pocitani se mi nezda. navic jak je to napul cesky napul slovensky, tak ty prepocty nesedi. hlavu si stim nelamu. vydelek hned pouziju na nakup reklamy.

    Daji se najit dobre kousky, vcera jsem ulovil PR 3, Srank 30 za 25Kč (http://www.ranky.cz/ranky/mp3.hledej.to).

  3. Silně uvažujeme o konkurenci, dokonalejší
    90% provize …

  4. Vyplatilo se ti v tom měsíci Directo ? Tím myslím zda ti reklamy Adsense vydělali na zaplacení reklam + něco navíc ;)

    Až dotvořím připravované stránky, tak to také vyzkouším :)

    Díky za odpověď

  5. Hnata: Na konkurenci se už těším. A s 90% to bude velmi zajímavý souboj.
    Simon: Výdělek pro partnery je 80% z prodané reklamy. Bez ohledu na to zda je cena v CZK nebo SKK.
    Pokud jde o to zda se investice vrátí nebo ne – uvidíme časem. Rozhodně to ale vůbec není jednoduché:). Hodně kvalitních odkazů je probraných a nových webů moc není, ale již brzy přibudou velmi zajímavé weby tak se to snad zlepší:).

  6. Gazi-k: reklamy na adsense tolik nevydělají, ale beru to jako investici do budoucna. Přeci jen srank nad 60 se už dá zpeněžit :)

  7. o konkurenci uvazuji i ja, mam uz hotovy system, ktery testuji mezi svyma strankama.

    Pokud si spocitam, ze nekdo inzeruje PR3 za 50 korun a z toho mam 20% provizi, po zaplaceni dani mam zisk tak leda 5 korun (dle meho prumeru to dela zisk u directo tak 20-40 kacek za pozici za mesic – nepocitam divne prepocty zisku pro partnery – napr. z prodeje liku za 500 mam zisk 292???)

  8. Networ: Tenhle problém s počítáním provize je ale již vyřešen, pro maximální jednoduchost jsme od účtování DPH upustili (účtuje se to na jiný subjekt – neplátce DPH), takže nyní je to již 80% z ceny reklamy a nevstupuje do toho DPH. Osobně největší přínos pro partnery sítě Directo vidím v tom, že nejsou závislí na návštěvnosti. Pokud máte blog s návštěvností kolem 200 lidí denně, tak Vám Adsense a ostatní PPC systémy vydělají maximálně 1 – 2 dolary měsíčně. Když u Directo vhodně nastavíte cenu, tak z toho můžete mít slušný přivýdělek. Problém nedostupnosti levných odkazů není v nedostatku webů, ale v tom, že lidé chtějí za prodanou relamní plochu hodně peněz, a pak to nikdo nekupuje. Na další konkurenci se těším – ale rozhodně to není lehké. Je potřeba se tomu věnovat na plný úvazek a výdělek zatím nepokryje náklady ani na mzdy:). Navíc Directo je stále v testovacím provozu a nepustím se do masivní reklamní kampaně dokud nebude vše pod kontrolou. Ale ta chvíle se již blíží – je blíž než si myslíte:).

  9. Drago: Mimochodem jsem ti chtěl taky říci, že máš k dispozici novou funkci – prodloužení reklamy. Pokud chceš prodloužit platnost odkazu, stačí kliknout na odkaz predlzit v seznamu zakoupených reklam (musíš se přihlásit k tvému účtu a kliknout na odkaz zakoupené v menu reklama). Po kliknutí je nutné ještě reklamu schválit (to udělá partner) a je to.

  10. Jj všiml jsem si toho. Je to super, mít “předkupní” právo. Jenom by mě zajímalo jak to funguje pokud mezitím ten člověk zdraží reklamu. Jestli jí dostanu za tu starou cenu.

    Když už jsi tady je někde nějaký katalog všech stránek co jsou zaregistrované?

  11. Drago: Pokud partner mezitím zdraží cenu tak platíš už cenu novou. Přeci jenom fungujeme jako zprostředkovatelé reklamy a nemohu lidem bránit v tom, aby zvedli cenu. Pokud jde o katalog všech registrovaných stránek tak nic takového fyzicky neexistuje, ale mohu ti poslat seznam vyexportovaný z databáze, kde najdeš všechny aktivní weby. Písni mi na webtrhu do PM tvůj e-mail a já ti to pošlu.

  12. oftopic, ale kdyz uz to tu probirate, tak na directo v seznamu slotu v administraci se zobrazuje o jeden zabrany slot mene nez ve skutecnosti je. Tedy na webu jsou celme 4 inzeraty (jeden directa) a v amdinistraci vidim jen 2 (spravne je 3).

  13. Ošklivý sup: Napiš prosím o jaký web se jedná. Doufám, že se Drago nebude zlobit, že tu probíráme něco co sem nepatří:(

  14. Mě to nevadí, ale myslím že by bylo vhodnější založit na webtrh.cz vlákno directo.cz, protože to trápí víc lidí, včetně mě :)

    U mě je to například music4all.cz

Comments are closed.