Nákupní půlhodinka v Directo.cz

Tak se mi pomalu nahromadil nějaký menší obnos z reklam na directo.cz a já jsem se rozhodl, že podpořím jeden z novějších projektů. Prostě nakoupím nějakou hezkou reklamu pro doménu nokia-mobil.info. Chtěl jsem se zaměřit na stránky, které má rád seznam (tzn. s-rank), obsah stránek by měl alespoň trochu být tématický, GPR by potěšil, alespoň nějaká návštěvnost a samozřejmě stránka nesmí být přecpaná reklamou, ta se musí zobrazovat v horní části a musí na ní být znát, že majitel stránek reklamu chce opravdu prodat, no a samozřejmě ideálně s cenou pár desítek korun. Takže cíle jsou jasné, jde se hledat.

Directo se trochu rozrostlo a tak hledání je trochu chaotické. Zkouším seřadit podle s-ranku, ale spousta webů nemá ještě s-rank spočítaný, takže si pěkně všechno ověřím ještě ručně. Po pár minutách to vzdávám a nechávám si to seřadit podle directo ranku. Hmm výběr je celkem slušný, pár adeptů mi padne do oka. Brzo zjistím, že ručné měření ranků je super pomůcka. Spousta webů co má n/a a mají cenu hodně dole se hodí perfektně. Vyberu tedy 3 s cenou pod 40Kč. U jedné udělám výjimku a nechám se přesvědčit GPR 4 a za odkaz platím 49Kč. Říkám si, že by to ještě něco chtělo. Probírám se teda davem odkazů a padne mi do oka reklama na stránkách s 1594 UIP za 83Kč. Reklama je umístěná slušně, tak překousnu skoro dvojnásobnou cenu, kterou jsem byl rozhodnutý zaplatit. Schválně uvidíme jaká bude účinnost.

No zhruba za 30 minut jsem nakoupil 5 reklam za celkovou cenu 222Kč. Kromě odkazu s GPR 4, měli dva GPR 3, jeden GPR 2 a jeden 0. Ten ale měl zase srank po kterém jsem šel. No celkem slušně se dá nakoupit. Upřimně řečeno nakoupil by jsem počítám ještě tak 5 dalších, ale odradila mě pozice nebo množství reklam na stránce. Je to pro majitele škoda, že se j directo staví jako ke každému jinému reklamnímu systému. Tzn. snaží se reklamu nového reklamního systému zašít někam dolů dokut si jej neotestují.

Co by jsem dodal k samotnému systému? Chtělo by to ještě trochu rozšířit nabídku stránek, ale to přijde snad časem, nebo po nějaké reklamní akci. Dále by se hodil nějaký vyhledávací formulář. Kam by se zadali parametry vyhledávání. Ulehčilo by mi to procházení katalogu, který začíná být stále větší a větší.

No teď už nezbývá než počkat jestli se reklama vyplatila :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

10 Replies to “Nákupní půlhodinka v Directo.cz”

  1. Taky uvazuju ze nakoupim reklamu, tak jak budes mit nějaké výsledky, budes je zverejnovat?

  2. Nezapomeň se potom pochlubit jak to celé dopadlo a jak Ti to zahoupalo s návštěvností a rankama. Kdyžtak poté nakoupí také. Díky.

  3. Na Directe som nenašiel žiadny ucelený zoznam pravidiel. Nevieš, či je možné inzerovať akúkoľvek stránku, aj čistú MFA (ako moja tu uvedená)?

  4. Určitě dám vědět.

    No záleží na tom jestli si reklamu u tebe někdo koupí. Tady spíše rozhoduje kupující než nějaký admin. Pokud se mu bude zdát výhodná třeba kvůli rankům tak určitě někdo koupí.

  5. All: SR a PR se přepočítávají jednou týdně, ale asi to budeme dělat častěji, aby bylo hledání lepší. Také již brzy vylezeme s dalšími filtry pro vyhledávání (podle ceny). Seznam pravidel již také připravujeme a bude do konce týdne. Directo kód můžete umístit i na MFA weby, pokud tam je aspoň stránka textu. S tím, že hodně webů dává reklamu do patičky je problém. Do budoucna to chceme udělat tak, že budeme weby s reklamním kódem v patičce penalizovat nižší provizí a vůbec výši provize budeme stanovovat s ohledem na kvalitu partnerského webu. Zatím ještě dolaďujeme funkčnost a opravujeme chyby.

  6. čau,
    tvůj blog už čtu delší dobu, ale na directo jsem se ještě neodhodlal, nechtěl by jsi se semnou domluvit? Sice je to warez forum ale návštevnost i místo je ;)
    4allmobile.eu

    Určitě se domluvíme.

  7. Predava directo i PR a SR ze stranek kam umistnim reklamu?

  8. ale directo je fakt super… hlavně má daleko větší úspěch v tom, že si vaše stránky někdo přečte…

Comments are closed.