Jak mi jde investování na eToro – říjen 2022

eToro používám na riskantnější obchody (krypto, volatilní akcie, nestabilní trhy atd.). Spíše to mám na hraní a učení.

UPOZORNĚNÍ: Moje pokusy o investování/spekulace berte s rezervou. Já to dělám pro zábavu a jsem smířený s tím, že můžu o peníze přijít.

Jak probíhal říjen

Akciové trhy jsem sledoval hlavně kvůli dividendovému portfóliu, které mám na Fio. Ačkoliv teď krypto moc nesleduji, tak mi neunikl růst BitCoin. Zdali za to může zlepšující se situace na trhu v USA anebo dokončení akvizice Twittter Elonem těžko říct. Nicméně některé altcoiny se na pár dnů opravdu propadli až to skoro vypadalo na kapitulaci.

Opět pro vás mám graf NASDAQ 100, $BTC a CZKUSD. V porovnání s předchozím měsícem si nejlépe vede $BTC (na grafu oranžově). Pokud by mělo dojít k otočení, tak věřím že to začne u krypta. Následně oslabí USD a pak se poveze NASDAQ 100.

V porovnání s předchozím měsícem to vypadá optimisticky. Osobně si ale nemyslím, že máme krizi za sebou. Podle mě ještě neuhodila ze všech směrů a bude to záležitost na delší dobu. Možná bychom si mohli užít nějaký menší bull run do konce roku.

Na eToro mám nakoupenou $TQQQ (ETF NASDAQ 100 s 3x pákou) a první sell ordery mám na 24 USD, ale zatím se to k nim neblíží (dnes uzavíral na 20,30 USD), protože velké technologické akcie neměli dobrý kvartál.

Dále mám několik postupně nakupených pozic Solana s prvním prodejem na 46 USD (aktuálně je na 32,30 USD).

Zbytek jsou záležitosti na dlouhou.

Co se týká obchodů, tak v říjnu jsem uzavřel jen jednu pozici $TQQQ s 10,05 % ziskem (2,01 USD).

Celkově hodnota portfólia za září +0,49 %. Takže nic moc.

Taktika je stejná. Mám nakoupené $TQQQ a čekám až to poroste. To samé se $SOL. Ostatní si budou muset počkat.

Závěr

Během měsíce mě potěšilo, že eToro spustilo pro ČR smlouvy o dvojím zdanění. Tedy W8-BEN, díky nim z akcií v USA už nemusíte platit 30% daň ale jen 15%. Vzhledem k tomu, že akcie jsou bez poplatku a eToro umí i frakční akcie, tak nic nebrání tomu si budovat pravidelnými nákupy nějakou formu dividendového portfólia. V porovnání s Fio ušetříte dost. Takže pokud chcete začít investovat do dividendových titulů a chcete se zaměřit na velké a známé společnosti, tak eToro můžu doporučit.

Nenajdete tam však všechno. Ve výběru Fio vyhrává. Na druhou stranu, zrovna dividendové tituly je lepší kupovat spíše ty známé :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.