Jak mi jde investování na eToro – srpen 2022

V květnu 2021 jsem při procházení seznamu SPAC, které mají uzavřenou dohodu narazil na $FTCV, která přivede na burzu investiční platformu eToro. Než jsem investoval rozhodl jsem se, že si to nejdříve vyzkouším. Nakonec jsem tam zůstal a zkouším přes eToro spekulovat s kryptoměnami, akciemi a to včetně shortování, které mi však moc nejde.

UPOZORNĚNÍ: Moje pokusy o investování/spekulace berte s rezervou. Já to dělám pro zábavu a jsem smířený s tím, že můžu o peníze přijít.

Jak probíhal srpen

Srpen vypadal, že je konec bear marketu a začínáme zase stoupat nahoru. Osobně jsem tomu nevěřil, nicméně na více než jedno $SQQQ jsem se neodvážil :)

Normálně sem dávám graf BitCoin, ale tentokrát dám BTC, CZKUSD a NASDAQ100.

Na grafu za srpen 2022 je BTC (oranžová), CZKUSD (modrá) a NASDAQ100 (bílá)

Všiml jsem si toho už minule. Když se má propadnout akciový trh, tak tomu předchází posílení USD (oslabení CZK) a propad BTC. Tentokrát jsem koukal v polovině měsíce na Yahoo! Finance a vidím posilování USD, následně oslabení BTC. No a pak už se to veze dolů. Škoda že jsem si na to nevsadil $SQQQ (inverzní ETF na NASDAQ100 s 3x pákou).

Co se týká BTC tak to už sleduji jen orientačně. V podstatě čekám na další bullmarket. Jediné co sleduji je Solana (SOL), kterou jsem přikupoval pod 40 USD (přes připravené příkazy) a chci držet krátkodobě (prodeje mám nastavené na 46 USD). Tento měsíc tak byl spíše nakupovací.

Celkem jsem uzavřel 4 obchody se ziskem 8,30 USD (10,38 %). Prošla mi $SOL, $TQQQ, $SCO (inverzní ETF ropa na 2x páku) a $UCO (ETF ropa na 2x páku). Spíše tedy takové hraní.

Aktuálně mám tedy nakoupenou téměř $SOL (zbývá poslední buy order na 30 USD) a čekající buy ordery na $TQQQ pokud by to ještě více spadlo. Tohle mi zatím celkem funguje.

Zbytek pozic na eToro je víceméně nepoužitelný až do dalšího bull marketu.

Závěr

Aktuálně se soustřeďuji na mé hlavní portfólio, které nakupuji přes FIO. Tam sleduji hlavně akcie polovodičů a české banky (KB, Moneta).


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.