Jak mi jde investování na eToro – květen 2022

V květnu 2021 jsem při procházení seznamu SPAC, které mají uzavřenou dohodu narazil na $FTCV, která přivede na burzu investiční platformu eToro. Než jsem investoval rozhodl jsem se, že si to nejdříve vyzkouším. Nakonec jsem tam zůstal a zkouším přes eToro spekulovat s kryptoměnami, akciemi a to včetně shortování, které mi však moc nejde.

UPOZORNĚNÍ: Moje pokusy o investování/spekulace berte s rezervou. Já to dělám pro zábavu a jsem smířený s tím, že můžu o peníze přijít.

Jak probíhal květen

V květnu se dál propadaly kryptoměny i růstové akcie. Zaměřil jsem se tak hlavně na tituly mého hlavního investování, které obchodují přes Fio e-broker. Na eToro mi nezbývalo než čekat. Postupem času jsem však začal přemýšlet, jestli by nějak nešlo nějak využít ten nudný bear market. Přeci jen NASDAQ100 skákal nahoru a dolů.

Zkusil jsem se tak podívat jestli není na eToro nějaké ETF reprezentující NASDAQ100, že bych ho koupil při poklesu a při růstu odprodával. Našel jsem $TQQQ, které je navíc na 3x páku. Tedy odráží každý pohyb NASDAQ100 trojnásobně. Přitom nemusíte myslet na poplatky a stop loss.

Taktika tedy byla jednoduchá. Postupně nakupovat $TQQQ při poklesu a prodávat při růstu. Jako take profit jsem si nastavil 10 % zisk. Teoreticky mi stačí aby se NASDAQ100 pohnul nahoru o 3,4 %.

Začal jsem s tím pořádně 19. května a do konce měsíce uzavřel 4 pozice z 5.

Zároveň jsem začal při růstu nakupovat $SQQQ, což je inverzní ETF k NASDAQ100, také na 3x páku. V podstatě se s ním dá shortovat trh. Teď jsem tedy ve fázi, kdy čekám na pokles na trhu, kdy budu uzavírat otevřené $SQQQ pozice (take profit mám 10 %) a zároveň otevírat $TQQQ. Uvidíme jak to půjde a co volatilita dovolí.

Snažím se také zbavovat čínských akcií, jakmile se dostanu s pozicemi do plusu. Jednak to politicky houstne a krize na Činu také časem dopadne.

Při sledování posledního propadu kryptoměn jsem si všiml, že o dost více spadla $SOL a $ADA vůči zbytku. $SOL sleduji více, takže jsem se rozhodl otevřít tam menší testovací pozice.

Takže jaká je další strategie do bear marketu?

U krypta si budu hrát dál se $SOL s cílem získat 10 % na obchodu. Zbytek krypta si bude muset asi počkat na bull market :)

Dál budu zkoušet taktiku $TQQQ a $SQQQ + mám v plánu to okořenit o $UCO a $SCO, což jsou ETF sledující růst a propad nafty (WTI) na 2x páku. Tam to přes noc skáče také pěkně.

Čínské akcie chci prodávat jakmile se vrátí do zelených čísel.

Růstové akcie z USA nevidím moc pozitivně. Asi to začnu uzavírat jakmile to bude zelené, ale uvidím.

Závěr

Celkově na eToro žádná sláva, za květen -13,99 %. Realizovaný zisk 13,61 USD (průměrně 9,07 % na obchod). Njn je to jen takové hraní v malém. Ale člověk se to nějak naučit musí.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.