Jak mi jde investování na eToro – březen 2022

V květnu 2021 jsem při procházení seznamu SPAC, které mají uzavřenou dohodu narazil na $FTCV, která přivede na burzu investiční platformu eToro. Než jsem investoval rozhodl jsem se, že si to nejdříve vyzkouším. Nakonec jsem tam zůstal a zkouším přes eToro spekulovat s kryptoměnami, akciemi a to včetně shortování, které mi však moc nejde.

UPOZORNĚNÍ: Moje pokusy o investování/spekulace berte s rezervou. Já to dělám pro zábavu a jsem smířený s tím, že můžu o peníze přijít.

Jak probíhal březen

$BTC od kterého se zatím odvíjí cena i dalších kryptoměn se pomalu začal v březnu zvedat, čímž se mi po delší době podařilo uzavřít dvě pozice právě na $BTC. Tyto dvě pozice jsem otevřel přes 66 dny.

$BTC postupně následují i alt cony, které se propadly opravdu výrazně. Osobně jsem tak velký propad nečekal, takže to je hluboko pod nákupní cenou. Musím tak počkat, než vše vystoupá.

Celkově jsem za březen +6,81 %, nicméně od začátku roku -16,11 %, takže je opravdu co dohánět.

Popravdě o krypto strach nemám. Tam cenu sráží dolů nejistota spojená s regulacemi. Jde v podstatě jen o USA, kde však věřím že krypto je mezi voliči natolik populární, že si nedovolí jej politici nějak výrazně omezit.

Růstové akcie to bude spíše záležet na FED a jak nastaví sazby, případně jestli něco neotřese ekonomikou.

Čínské akcie mají už nejhorší asi za sebou a snad se dočkáme růstu. Pokud se tam samozřejmě nerozjede krize spojená se zadluženými developery.

Závěr

Co se týká mě, tak postupně budu hromadit hotovost z uzavřených pozic. Hodlám na eToro překopat investiční strategii. U krypta se chci zaměřit na ty nejlepší mince/tokeny a vzhledem k tomu, že minimální investice byla snížena na 10 USD, tak chci více rozložit cenu. Například u $BTC jsem nakupoval pokaždé když cena spadla o 1K USD. Místo toho teď půjdu po 250 USD.

Obdobně půjdu po akciích, ale tam se zaměřím už jen na vybrané sektory, kterým rozumím. Případně tam kde to bude dávat smysl.

Aktuálně tedy na eToro doufám v postupný růst $BTC, následovaný růstem altcoinů a hromaděním hotovosti.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.