Jak mi jde investování na eToro – únor 2022

V květnu 2021 jsem při procházení seznamu SPAC, které mají uzavřenou dohodu narazil na $FTCV, která přivede na burzu investiční platformu eToro. Než jsem investoval rozhodl jsem se, že si to nejdříve vyzkouším. Nakonec jsem tam zůstal a zkouším přes eToro spekulovat s kryptoměnami, akciemi a to včetně shortování, které mi však moc nejde.

UPOZORNĚNÍ: Moje pokusy o investování/spekulace berte s rezervou. Já to dělám pro zábavu a jsem smířený s tím, že můžu o peníze přijít.

Jak probíhal únor

Únor byl o tom, jestli Rusko rozjede invazi na Ukrajinu anebo ne. Vzhledem k tomu, že se naplnil černý scénář, tak se svezly trhy i kryptoměny. Pro mě osobně to znamenala propad portfólia na eToro o 2,83 %. Všechna hotovost je zainvestována, takže čekám co dál :)

Neprovedl jsem tedy žádný nákup ani prodej. Aktuálně je mé portfolio složené z 62 % kryptoměn a 34 % akcií (část technologické růstové USA, zbytek čínské technologické). Pár procent je v ETF (Čína).

V posledních dnech roste $BTC. První pokyny k prodeji mám nad 46,6K USD (20% zisk). Alt coin jsem kupoval o dost dráž, takže tam to bude čekání. Uvidíme jak se bude situace vyvíjet a co vymyslí FED.

Pokud se mi podaří postupně prodávat pozice $BTC a případně dalších kryptoměn, tak budu šetřit hotovost. Aktuálně se toho děje příliš.

Závěr

Bohužel tentokrát nebylo moc co hlásit. Na eToro jedu riskantnější obchody a byl jsem netrpělivý, tak teď musím čekat. Na FIO je to lepší. Tam mám připravenou hotovost a čekám na vhodnou příležitost k nákupu. Do konce týdne bude report ;)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Jak mi jde investování na eToro – únor 2022”

  1. .,..já koupil 500ks Sberbank za 1,19 USD průměr… od hodnoty 0,89 nešlo obchodovat, od té doby to skákalo i k 1,5, akutálně 0,01 – to je Londýn… ale třeba v US-resp. OTC je cena nad 1 USD… wtf ?

    1. Píšu si s podporou: ……Secondly, you have in TOS 29.3 c) close your open transactions at a price that we reasonably think is proportionate.

      It is not proportionate to close Russia stocks for me and many many your traders (which you can see on your……
      Jakoby jsem smířený s tím, že budu ve ztrátě díky svému rozhodnutí, ale ne s tím, že budu ve ztrátě díky rozhodnutí mého brookera :-D

      1. Ta cena nedává smysl. Podle mě není likvidita a alga netuší co s tím. Teď se to snaží prodat za jakoukoliv cenu i když není kdo by koupil. Je třeba počkat na Moskevskou burzu. I když naposledy co zavřela tak to prý bylo na 75 let :)

        1. V diskuzích jsem četl o 15.5. znovuotevření, ale zdroj neznámý.
          Tak psali mi, ve zkratce: My si to můžem zavřít, bububu, bude to v close-mode-only a pak uvidíme.
          Jak ***** může být likvidita, když je zavřená burza ??? :-D

    2. Vyhodil jsi 500 dolaru z okna. Platí pravidlo: investuj tam, kde mají investory rádi = vyhni se Číně a Rusku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.