SPAC $APXT přivede na trh technologickou SaaS firmu AvePoint

Dneska tu mám další zajímavý SPAC, který je už ve fázi Definitive Agreement. Jedná se o $APXT (Apex Technology Acquisition Corp), který přivede na trh společnost AvePoint.

Tento SPAC jsem měl v hledáčku společně s $AONE, ale koupil jsem jej teprve až teď v pátek. Jeho cena nechtěla moc spadnout dolů k 10 USD. Jak se jedná o technologické akcie, software, cloud a SaaS, tak cena dokáže lítat. Nechtěl jsem to ponechat náhodě a tam si zaplatil pár procent navíc.

Vývoj ceny akcie SPAC $APXT za posledních 6 měsíců.
Vývoj ceny akcie SPAC $APXT za posledních 6 měsíců.

Tento SPAC jsem objevil procházením dlouhého seznamu, kde jsem hledal nějaký který už má Definitive Agreement a cílem je technologická firma. Uhodilo mě do očí, že se tam angažuje Jeff Epstein (bývalý CFO Oracle). Když jsem pak procházel cíl jejich akvizice AvePoint, tak jsem si poznamenal, že tuto společnost musím rozhodně detailně prozkoumat

$APXT

$APXT (Apex Technology Acquisition Corp) je SPAC s cca 351M USD ve fondu, které se promění na 21 % podíl ve společnosti AvePoint až jí přivede na akciový trh NASDAQ. Jíž je podepsán Definitive Agreement, takže teď se čeká na další fázi.

AvePoint

AvePoint je společnost, která pro své zákazníky spravuje data v Microsoft Cloud. Má více jak 1300 zaměstnanci ve 29 pobočkách. Pod pojmem spravuje data se rozumí, že mají vlastní řešení pro správu účtů, dat, zálohování, bezpečnost, ochranu, migraci atd. Z toho co nabízí se mi jako velmi silné zdá hlavně to profesionální zálohování a bezpečnost. Četl jsem teď nedávno názor, že kyberbezpečnost bude jeden z nejzajímavějších sektorů pro investování v této dekádě. Navíc co si budeme povídat. Na uživatelé Microsoft cílí hodně phishingu a velké úspěšné útoky ransomware se teď řeší na denním pořádku. I přesto, že společnost je postavena na produktech Microsoft, což je velká slabina, tak obor je více než zajímavý pro nějakou menší spekulaci.

Co se týká růstu společnosti, tak má hodně prostoru, protože cílí na takzvanou digitální transformaci. Dále má v plánu i vydělat více rozšířením své nabídky.

Společnost je bez dluhů, výsledky nejsou špatné. Navíc čísla z letáku potvrdil i poslední vývoj.

Leták pro investory je z listopadu 2020. Už máme kvartální výsledky a uzavřený rok, takže původní plán obratu 148M USD se podařilo předehnat. Celkem měly obrat 151,5M USD (31 % meziroční růst). Recurring Revenue (opakující se výnosy) však byly o něco nižší 114,5M USD (37 %). Non-GAAP Operating Income  pak místo 21M USD bylo 18,3M USD. V roce 2020 část věcí teprve spustili.

No na technologickou firmu navíc softwarovou je zajímavé že jsou v plusu.

Závěr

Tento SPAC jsem přidal do portfólia za cca 11,08 USD včetně poplatků, takže jsem si připlatil nějakých 10,8 % k původní ceně, ale vzhledem k valuaci, která není moc vysoká a stačí menší hype u drobných investorů anebo zájem větších ETF a desítky procent nebudou nic.

To co AvePoint dělá určitě bude mít své zákazníky dlouhodobě. Firma v plusu je super a to je super. Valuace zhruba 2 miliardy USD není vysoká. Pokud porostou podle plánu, tak už v roce 2021 by to mohly být desítky procent zhodnocení. Spíše ale doufám v nějaký hype jakmile se začne obchodovat. Uvidíme kolik se o nich bude psát. Pak je tu ten obor kyberbezpečnosti.

Nicméně je tam dost rizik. Společnost je vázána na Microsoft. Pokud se mu nebude dařit anebo nějak zásadně změní politiku, tak je otázkou co s AvePoint bude. Také počítám, že když MS půjde doků, tak sebou může tahat i AvePoint. Dále u takto zajímavé společnosti bych čekal už ve fázi SPAC větší zájem ze strany ETF. V $APXT jsou jen dva a mají tam drobky. Možná někdo něco ví, ale otázkou je co :) A poslední věc zaměření společnosti jsou i osobní data, což je ožehavé politické téma.

Osobně hodnotím tuto investici za celkem rizikovou a budu doufat v ten hype během prvních pár měsíců.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup