Dvouznaková doména IJ.com prodána za 550K USD

Doménový broker a zakladatel společnosti Phenom, která se zabývá zprostředkováváním prodeje domén, James Booth se na Twitter pochlubil úspěšným prodejem dvouznakové domény IJ.com. Kupec za ní zaplatil 550K USD.

Kupcem je čínská společnost Shanghai Chanjue Technology, která jí přesměrovala na svůj web. Jedná se tak o další dvouznakovou .com doménu která se přesunula do Číny.

.com domény jsou v Číně velice oblíbené podle průzkumu z roku 2018 až 86 % čínských společností používá doménu .com. Pouze 13 % používá .cn. Navíc místní dávají přednost krátkým doménám. 99 % domén má 10 a méně znaků (medián je 6 znaků).

Co se týká prodeje IJ.com s částkou 550K by se měla prozatím stát 10. nejdražší v tomto roce.

Aktuální žebříček je:

  1. Voice.com 30M USD
  2. California.com 3M USD
  3. EKO.com 1,5M USD
  4. RX.com 1M USD
  5. Nursing.com 950K USD
  6. OL.com 900K USD
  7. Links.com 700K EUR
  8. Medidata.com 600K USD
  9. Carrot.com 565K USD
  10. IJ.com 550K USD

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Dvouznaková doména IJ.com prodána za 550K USD”

    1. Cim kratsia, tym viac potencialnych nazvov firiem, na ktore sa da ako skratka vyuzit a tym menej existujucich/dostupnych domen. S kratkou, jednoslovnou, alebo inak zaujimavou a putavou domenou prichadza okrem priamych vyhod samotnej domeny aj prestiz, PR zdarma, narast autority v ociach partnerov a mnoho inych nemeratelnych faktorov, o ktorych firmy, ktore za sebou podobne akvizicie maju, vedia najlepsie.

      Niekto seba a svoju firmu prezentuje luxusnym autom a rolexkami, ini napriklad (aj) jedinecnou a hodnotnou domenou. Kazdy ma k podnikaniu trochu iny pristup a vsetci sa snazia vytvorit rozdiel hlavne tam, kde ho ti ostatni nevidia, pretoze tam je to vacsinou najlacnejsie. $550k moze byt bargain a v tomto pripade aj bol – sam James vravel ze predavajuci potreboval peniaze, preto to islo za nizsiu cenu.

Comments are closed.