Doména Voice.com prodána za 30M USD

Tak tu máme opravdu velký prodej .com domény, který se zařadí do historických tabulek. Společnost MicroStrategy prodala jednu ze svých top domén Voice.com za 30M USD startupu Block.One. K prodeji došlo 30. května 2019 přes brokery GoDaddy. Zaplacené peníze byly cash, takže žádné akcie apod. jak to u některých velkých prodejů bývá zvykem.

MicroStrategy oznámila prodej prostřednictvím tiskové zprávy. Jak už bylo zmíněno o prodej se postaral největší registrátor domén GoDaddy, který také nabízí brokerské služby. Cena je bez poplatků GoDaddy, takže ve skutečnosti byla vyšší.

MicroStrategy je společnost, která se zabývá analytikou pro velké společnosti a vývojem software pro mobilní telefony. Ve svém portfóliu má více prémiových kousků. Například Wisdom.com, Strategy.com, Speaker.com, Alert.com, Hope.com, Courage.com, Glory.com a další. Menší seznam najdete na microstrategy.com/domains

Naproti tomu kupec je startupová společnost Block.one. Jak asi tušíte dělají to blockchain. Stojí například za blockchain protokolem EOS.IO, který pohání kryptoměnu EOS. Na Voice.com chtějí vytvořit sociální síť pouze pro lidi. Nebudou tedy na ní žádný roboti, co sbírají osobní údaje. Když na ní napíšete nějaký příspěvek a lidé jej budou lajkovat, tak budete získávat takzvané Voice tokeny a váš příspěvek se bude šířit. Čím populárnější bude tím více Voice tokenů získáte. Voice toky pak můžete použít, aby váš komentář byl viditelnější. V současné době je sociální síť v uzavřeném beta testu.

Závěr

Voice.com se za 30M stala druhou nejdražší .com doménou. Před ní je PrivateJet.com za 30,18M a za ní Internet.com za 18M USD.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup