Doména Eko.com prodána za 1,5M USD

Tak tu máme další prodej .com domény za sedmimístnou dolarovou částku. Uniregistry zprostředkovali prodej domény Eko.com za 1,5M USD. Jedná se o třetí nejdražší prodanou doménu tohoto roku.

Doménou koupila startupová společnost Eko, která se zabývá tvorbou a online distribucí interaktivního videa. Podle Crunchbase od investorů celkem získala od roku 2010 celkem 36,5M USD od investorů. Mezi jejich nejznámější počin patří vytvoření interaktivního videa Boba Dylana Like A Rolling Stone pro Sony, kde můžete přepínat mezi kanály a na každém z nich je jiná show, ovšem aktéři zpívají píseň. Zajímavější (více interaktivní) však najdete přímo na jejich stránkách a nutno podotknout, že celý koncept má něco do sebe. V jednom bylo demonstrováno jak dokáže měřit vaší aktivitu při sledování v reálném čase. Popravdě naplno by se dal využít tento potenciál s technologiemi AR (augmented reality) anebo VR (virtual reality).

Doposud používali doménu HelloEko.com. Ke koupi Eko.com využili brokery z Uniregistry a Buy Domain Guide, LLC. Kdo byl prodejcem nevíme, protože jeho identitu chránila dlouhé roky whois proxy.

S cenou 1,5M se eko.com umístila prozatím na 3. místě prodaných domén za rok 2019. Vede voice.com s cenou 30M USD, za ní je California.com, která se prodala za 3M USD. Na čtvrté místo odsunula eko.com dvouznakovou rx.com za 1M USD.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup