Google index pro mobilní zařízení je stále v nedohlednu

Plány rozdělit vyhledávání Google na mobilní a desktopový jsou tu už od minulého roku. V podstatě Google plánuje vytvořit dvě odlišené vyhledávání. To co uvidíte v jednom nemusí být ani zdaleka v druhém. Rozhodovat přitom hlavně budou onpage faktory, tedy jak stránka bude vypadat a fungovat na mobilních zařízeních.

Současné vyhledávání totiž nebere až tak moc v potaz, co vlastně vidí uživatel když se dostane na web. Díky responzivnímu designu mnoho stránek nejen funguje naprosto jinak, ale také ukazuje odlišené informace. Aby například šablona ušetřila prostor, tak často schová anebo přesunu postranní lištu. Tím však razantně ovlivňuje, co uživatel vidí. Ten už nemusí být tak spokojený jako u desktopu a může stránku opustit. Přesně tyto a mnoho dalších faktorů by měl nový mobilní index zohlednit.

Jenomže jak to tak vypadá, tak nového mobilního indexu se jen tak nedočkáme. Gary Illyes řekl na SMX West conference, která se konala 21. – 23. března, že prozatím s mobilním indexem experimentují. Stále řeší některé problémy. Google navíc vyvíjí úplně nové měření rychlosti načítání stránek čistě pro mobilní zařízení. To pro klasické počítače totiž není příliš vhodné.

V každém případě o nasazení mobilního indexu nám dá Google ještě vědět a to s dostatečným předstihem, abychom naše weby mohli otestovat a případně upravit.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup