Seznam zvyšuje limit sitemap na 50 MB

SeznamBot umí od ledna letošního roku zpracovat až 50 MB dat ze souborů sitemap (samotný sitemap i sitemap index). Což určitě potěší majitelé rozsáhlejších webů. Reaguje tak na aktualizované standardy sitemaps.org.

Na podzim minulého roku došlo k navýšení limitu u sitemap.xml na 50 MB (52.428.800 bajtů). Seznam tak poměrně pružně zareagoval na tuto změnu. Mimochodem Google má stále ještě limit 10 MB, zatímco konkurenční Bing/Yahoo už limity zvedly. Google sice tweetem deklaroval už v listopadu zvýšení sitemap na 50 MB, ale v nápovědě pro webmastery je stále 10 MB.

Samozřejmě 50 MB a 50K URL je obrovské množství prostoru, které můžete využít. Například Sitemap s články na 404M obsahuje 3308 URL, které jsem tu publikoval za necelých 9 let. Celkem má 1.133.511 bajtů. Tedy 2,1 % velikosti a 6,6 % počtu odkazů.

Sitemap je velice důležitou součástí běžných SEO praktik. Zvláště u rozsáhlejších webů, kde je problém obsah prolinkovat do vhodné hierarchie. Namátkou to mohou být například magazíny. Tam postupně v jednotlivých kategoriích články zapadají stále hlouběji, až je nutné použít i přes deset kliků. Dost s tímto sice pomáhají štítky, ale pokud publikujete hodně obsahu, tak po několika letech ty články prostě zapadnou někam do neznáma. Roboti se k nim už nikdy nemusí dostat. Ostatně pokud nějaký obsah skončí v propadlišti dějin, zřejmě není nutné jej už více aktualizovat. Leda by se na něj objevil nějaký aktuální odkaz.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup