Komponenta Dolores zvýšila efektivitu Seznam Freshbota dvacetinásobně

Vývojáři Seznamu se pochlubili zrychlením Freshbota, který se stará o příval nových dokumentů pro potenciální indexaci. Ten na rozdíl od SeznamBota hledá novinky na internetu třeba ve vybraných RSS kanálech a zřejmě i dalších zdrojích (spekuluje se třeba o Twitter). SeznamBot oproti tomu prochází internet a hledá nový obsah.

Už v listopadu 2016 se podařilo zrychlit freshbota o 30 %, ovšem to není nic v porovnání s tím co zvládne teď. Díky nasazení nové komponenty s pracovním označením Dolores (Downloader Services) se dostal na dvacetinásobek. Aktuálně tak dokáže v průměru stahovat úctyhodných 1000 dokumentů za minutu.

První testy tedy vypadají velice slibně. Vylepšený Freshbot by se tak měl být schopný poprat s publikačními špičkami, které jsou přes den. Jinými slovy měl by být schopný stahovat všechno, co se právě publikovalo a neřadit to jen do fronty. Škoda že nemáme nějaké bližší informace, kolik se toho vlastně na českém internetu vyprodukuje.

Pokud se chcete o Seznam Freshbotovi dozvědět více můžete kouknout na starší článek z roku 2015 Znáte Seznam FreshBota?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Komponenta Dolores zvýšila efektivitu Seznam Freshbota dvacetinásobně”

  1. Píšou, že název je akronym, ale spíše mi připadá, že se u Dolores inspirovali u seriálu Westword ne, který jak jsem slyšel je v Seznamu docela populární. :)
    Jde vidět, že Seznam do toho pořádně šlape v poslední době, akorát si myslím, že už mu ujel vlak před mnoha lety a nyní se ho snaží dohnat ať už svým vlastním prohlížečem, větším indexem, rychlejší indexací.

    1. Na Dolores jsme přípravy, i s akronymem, začali již před rokem, tedy dávno před prvním dílem HBO Westworldu.

Comments are closed.