Znáte Seznam FreshBota?

Dneska vyšel článek na blogu fulltextového týmu Nová implementace rychloobrátkového robota, který popisuje fungování FreshBota. Tento robot má za úkol procházet vybrané RSS kanály a případný nový obsah posílat do indexu. Funguje nezávisle na současném SeznamBotovi, ale vypadá to že má minimálně stejné pravomoce :)

Jeho nová verze údajně dokáže dostat nový článek, který vyšel na Novinky.cz do indexu Seznamu pod pět minut, jak tvrdí autor článku Martin Kirschner, kterého můžete sledovat na Twitter pod účtem @svXaverius. Což je velice převelice lákavé. Jen se ještě nějak dostat do toho speciálního seznamu RSS zdrojů, kde bylo nějakých tři tisíce webů, které Seznam FreshBot navštěvuje :)

V každém případě nový FreshBot je údajně kompletně přepracován a umožňuje škálovat výkon. Takže pokud budeme Seznamu držet moc palce, třeba se rozšíří a naše blogy a online magazíny nebudou muset čekat na indexaci i několik dnů. Sám Martin zmínil, že cesta článku přes SeznamBota může trvat až dva dny, což je u aktualit celkem dlouhá doba.

V současnosti jede jak stará tak i nová verze. Do konce září by však měl být již odladěn nový FreshBot a starý se vypne. Tak uvidíme.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Znáte Seznam FreshBota?”

  1. Zajímali by mě docela kritéria, pod kterých vybrali těch 3 000 webů.
    Také by nebylo na škodu, kdyby vytvořili něco na principu Search console, ale pro Seznam. Aspoň by člověk věděl, jak na tom je web a co má případně zlepšit a zdali nemá penalizaci.
    No a hlavně doufám, že se opravdu urychlí indexace.

  2. SeznamBot je jako Yeti. Kdyby místo FreshBotů a dalších kravin opravdu pořádně začali něco dělat s běžným vyhledáváním (ano tohle je samozřejmě taky potřeba).

  3. Jak píše Martin, tohle je sice fajn, ale problémy Seznamu jsou momentálně úplně jidne.

  4. obyčajným webmastrom opať nič nepomože tento freshbot kedže opať bude indexovať iba tie top weby a nove ostanú na spodku vyhladávania

  5. No pokud to jde skalovat, tak by to fakt mohli pustit na vsechny weby, jinak je to jen diskriminace webu, ktere na seznamu nebudou.

  6. Omezeným seznamem nic nevyřeší, sám si můžu udělat svůj seznam vybraných webů, k tomu bota nepotřebuji. Sezname, sezname, quo vadis?

Comments are closed.