261 hodnotících SEO faktorů

Oficiálně existuje přes 200 hodnotících faktorů, které bere Google v úvahu. Alespoň s tím se setkáte u většiny komentářů k tomuto tématu. Většina z faktorů je “neznámá” a můžeme se jen dohadovat, co jsou vlastně zač. Jenomže Google už uvolnil tak velké množství informací k tomuto tématu, že se prostě našel někdo, kdo všechny informace poskládal na jedno místo.

Kompletní přehled všech 261 faktorů najdete na stránkách northcutt.com/wr/google-ranking-factors/.

Velmi se mi líbí jak jsou encyklopedicky poskládány a ozdrojovány. Je pravda, že některé zdroje jsou staršího data anebo jsou pouze zmíněny v patentech, takže Google je může či nemusí brát v potaz. Na druhou stranu tohle seznam nebere v potaz, protože to prostě je jen seznam.

Samozřejmě ani encyklopedické pojetí si nedokáže poradit s PR texty některých odpovědí, takže hodnotí jednotlivé faktory podle pravdivost jako Concrete (pravda), Probable (pravděpodobný), Likely (zřejmě), Maybe (možná), Iffy (ošemetný) a Myth (pověra). Kdo ale bude chtít, tak si určitě dohledá na internetu nějaký test anebo studii, která se daným faktorem zabývá.

Co se týká samotného seznamu, tak mě více méně nic velkého nepřekvapilo. Většina věcí se běžně probírá alespoň v teoretické rovině anebo jsem o nich slyšel.

Asi bych si dal pozor na desinformace. Často je jako zdroj uvedený Matt Cutts, který mi přijde, že občas mlžil. Například si nemyslím, že free šablony s odkazem na tvůrce by měli být pro Google problém, tedy negativní hodnotící faktor. Dále třeba, že linkbuilding je negativní faktor. Prostě seznam faktorů je třeba brát jako seznam s odkazem na autoritativní zdroj.

Přemýšlím jestli by stálo za to zpracovat celý seznam a přeložit jej do češtiny.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “261 hodnotících SEO faktorů”

  1. Tech rad a tipu je spousta ale nikde takovy souhrn, navíc česky – takže za mě jo:-)

Comments are closed.