Nejdražší klíčová slova na Google za rok 2015

Na webpagefx.com vyšla inforgrafika s přehledem nejdražších klíčových slov v Google AdWords. Schválně si tipněte jaká fráze na Google je nejdražší? Ti co mají zkušenosti s PPC v USA určitě budou vědět, že se jedná o některý z právních termínů, cílených do určité konkrétní lokality. Ten kdo sledoval předchozí roky by možná tipl něco spojeného s úrazem anebo závažnými onemocněními, za které může prostředí v daném městě. Ovšem tento rok vyhrála fráze: San Antonio car wreck attorney, za kterou inzerent zaplatil neuvěřitelných 670,44 USD. Takže za jediný klik něco přes 16 tisíc CZK :)

  • 78 % ze 100 nejdražších klíčových slov se nějak týká práva
  • 8 % kontaminované vody
  • 6 % pojištění
  • 4 % drog a alkoholu (odvykání)
  • 3 % online vzdělání
  • 1 % služeb spojených z byznysem

Celkem by mě zajímalo jaká jsou nejdražší slova u nás. Ze starého Google Keyword Tools jsem to vytáhnout uměl. Tento nástroj však Google zrušil. Pamatuju si, jak mě překvapilo, jak velké peníze u nás platily firmy za klíčová slova jako záchrana dat anebo obnova dat. Ale to bylo už celkem dost let nazpět. Hmm kdybych měl dneska odhadnout, kde by se mohli skrývat pěkné penízky, tak podle dat z projektu dejecho.cz, bych zkusil projít klíčová slova na založení s.r.o., koupě s.r.o. atd. Tam by se mohla cena za klik přehoupnout přes 100 CZK.

Ale dost spekulování. Kukněte na infografiku od webpagefx. Rozhodně stojí za to :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Nejdražší klíčová slova na Google za rok 2015”

  1. Ajtak si akosi nedokážem predstaviť ako môže niekto dať pár stoviek dolárov za jeden klik… a ktovie či takýchto klikov má jeden inzerent aj viac

Comments are closed.