Sledujte exspirované domény pravidelne. Oplatí sa to.

To, že s doménami sa dá robiť celkom slušný biznis a stavať na nich úspešné MFA, microsite, či reálne projekty, vám tu asi vysvetľovať nebudem. Nejdem vysvetľovať ani to, že je nutné sledovať domény s vysokými MOZ rankami, s Google indexom a dlhým vekom domény. To vy všetko už viete.

Poďme si však povedať, o čom je náš nový projekt Reborn.domains. Je o exspirovaných doménach a ich vlastnostiach. Ako pre .CZ, tak pre .SK domény.

reborn-domains

Niečo o autoroch

stefan-polgary-PRUž je to pár rokov, čo sa pohybujem vo svete domén. Nie som nejaký extra špekulant, alebo domainer, no pár som ich už predal. Mal som xfactor.sk, pár dvojznakových domén, či chuťovky ako mafia2.sk. Tiež sa mi podarilo registrovať exspirujúcu doménu nadnárodnej spoločnosti, ktorú som pred pár mesiacmi pustil za niečo cez 50 000 CZK. Pred asi dvoma rokmi som za pár korún predal doménu repujcka.cz, ktorú som o pár dní videl v reklamnom spote na TV Nova … to zabolelo.

Úspešne už viac ako 2 roky prevádzkujeme affiliate sieť DOGNET, v ktorej máme aktuálne skoro 1000 publisherov a cez 40 kampaní. Tiež som robil niekedy “SEO”, zažil som zlaté časy na Sezname, zviezol sa na “půjčkách bez registru ihned” a popálil sa na bezcennom obsahu. Čo to som už preskákal.

stefan-polgary-prednaska

Nakoniec som sa znova dostal k doménam a chcel som postaviť tool pre seba, aby som registroval silné domény firiem a odchytával domény na affil projekty. Spojil som sa s kamošom a nakoniec z toho vznikol projekt pre verejnosť, ktorý sleduje a vyhodnocuje exspirované domény.

Vznikol z praxe, extrémneho nedostatku času to všetko sledovať a pohodlnosti. Na tom sa asi zhodneme všetci.

O čom to je celé je

Však, načo to tu popisovať. Pozrite sa sami. Do konca mesiaca je systém otvorený pre všetkých. Prečo sa to volá Reborn.domains? Lebo som chcel novú TLD a všetko ostatné bolo zabrané :D Tak Reborn = znovuzrodenie, celkom vystihuje, čo robíme.

Čo by som vyzdvihol:

  1. Funkcia obľúbená doména – nechceš platiť za predregistráciu? Daj si doménu ako “obľúbenú” a hneď ako systém zaznamená exspiráciu, tak ti pošle reminder. A môžeš ju regnúť ručne.
  2. Mailové notifikácie – nastav si denné reporty o doménach. Sleduj len ranky čo ťa zaujímajú a vyklikaj si to, čo chceš sledovať. Dopodrobna. A každé ráno ťa počká mail s doménami.
  3. Špeciálne veci – sledujeme aj social media aktivitu, počet firiem v obchodnom registri (zatiaľ na SR) a napríklad si môžete pohodlne preklikať screenshoty z Archive.org.

Ono sa to nezdá, ale takýto systém šetrí veľmi veľa času. Hlavne je to celé urobené veľmi priateľsky a modifikovateľne. Ako som už písal, do konca mesiaca je to celé free, potom to bude stáť pár peňazí mesačne (určite do 50 € mesačne za balíček).

Ako projekt využiť

Už vám určite napadlo pár využití, no ja vidím potenciál hlavne v:

  1. Hardcore špekulácie – kúpiť doménu a za malý “poplatok” ju vrátiť majiteľovi
  2. Mini špekulácie – kúpiť doménu čo exspiruje a volá sa podobne viac firiem
  3. Pekné domény pre budúce projekty
  4. Silné domény pre affiliate a MFA projekty
  5. SEO domény pre posilnenie aktuálneho projektu, pre landing page a podobne
  6. Konkurenčné domény – odkúpenie exspirovaných domén konkurencie alebo “budúcej konkurencie”
  7. Traffic domény sa dajú kúpiť a zaparkovať. Stačí odsledovať, či majú potenciál na redirect, parking a podobne.

Možností je veľa

Cieľová skupina pre projekt je veľmi obmedzená, no do niekoľkých mesiacov by sme chceli spustiť generické domény. Prípadne, ak by sme našli partnera pre propagáciu projektu, tak aj iné národné domény.

Tiež chystáme vlastný backorder na SK a CZ domény. Len musíme vidieť záujem. Tiež chystáme balíčky pre generické domény a národné domény. Ak niekto prejaví záujem o zastrešenie napríklad .HU, .PL alebo iných TLD, stačí sa ozvať a dohodneme sa. V budúcnosti plánujeme dopĺňať funkcionality podľa hlasovania používateľov.

Ak by niečo, sme tu pre vás na hello@reborn.domains, 0911 122 199, alebo aj ICQ 229882193 ak by niekto chcel :). Tiež budeme radi za komentáre a diskusiu pod článkom. Neváhajte a napíšte. Tešíme sa na vás na reborn.domains!

reborn-domains

18 Replies to “Sledujte exspirované domény pravidelne. Oplatí sa to.”

  1. Celkom sa mi to pozdáva, bude nejaká free verzia dostupná neustále aj od nového mesiaca ?

  2. Celkově se mi takový projekt zdá zbytečný. Předpokládám, že časem přijde placená verze. K čemu to bude dobré, když podobných projektů je několik a plně zdarma?

  3. Nástroj určitě super. Jen je otázka, kdo si to pak předplatí. Ten, kdo chce sledovat exp. domény, si může udělat v rychlosti pěkný přehled i scrapováním free služeb ;-).

  4. Rovnaké služby až na pár drobností už dávno fungujú zdarma, ale bez publicity. Väčšina domainerov má vlastného “crawlera” a nepotrebuje ďaľšiu podobnú službu. Pre začiatočníkov systém postačí..

  5. Jenže tady je problém, že začátečník tohle platit nebude a už vůbec ne za cenu okolo 50 EUR měsíčně (a pouze .cz a .sk domény ?lol?). Je to předem určeno ke krachu, protože tyhle služby jsou free v pohodě, ale platit za službu, která je i profesionálům k ničemu? O začátečnících ani nemluvě. No, každopádně ať se daří.

      1. Hele, ono je to úplně jedno. Jediný problém, který ve Vašem systému vidím je to, že se nejedná o nic nového, spousta podobných projektů je zdarma, i když v ENG verzi, ale to je v dnešní době celkem jedno a hlavně na to není trh.

        Kdybyste si udělali průzkum trhu, nevyhazovali byste zbytečně peníze. Ale tím si musí projít asi každý sám ;)

  6. Aka bola ta domena “nadnarodnej spolocnosti”

    1. Slo o domenu ve*lia.sk a ve*liatransport.sk. Chodil som do skoly v Nitre, kde jazdili po meste vsetky autobusy pod tou znackou. Mal som vtedy nakodeny taky primitivny zoznam exspirujucich domen, co mi chodil rano na mail. V jeden pekny den mi prislo ze exspiruje ve*lia-transport.sk. Myslel som si, ze im to nemoze exspirovat – vsak maju ve*lia-transport.sk ako matersku a bezpomlcova domena odchytava vacsinu type-in trafficu. Tak som skusil. A dropla im.

      O tyzden na to exspirovala samotna ve*lia.sk. Reku, to im uz nemoze pre boha dropnut. A droplo. Po par dnoch mi volali, povedal som kusok vyssiu sumu (asi 100 000 CZK) tak uz nevolali. Domeny som mal na parkingu, na seba zarobili. Po cca dvoch rokoch sa znova niekto ozval – ale uz s vymysleneho @gmail mailu a nechcel sa priznat, ze je zastupca tej firmy :D Tak som obvolal par ludi a zistil, ze za viac ako cca 50 000 CZK by sa im oplatilo so mnou sudit. A vyhrali by. Tak som im to cez SEDO predal :)

      Takze tolko. Xfactor.sk mal podobny pribeh, len to malo rychlejsi spad.

  7. Zajímavá služba, ale jak píší ostatní, myslím, že nikomu se nebude chtít za něco takového v dnešní době platit a když už tak jen pár €, rozhodně né několik desítek €.

  8. Dobrý tip…díky této službě jsem objevil dvě pro mě velmi zajímavé domény…ale jak již padlo výše, maximálně bych za takovouto službu zaplatil jen pár €, rozhodně né desítky €…

Comments are closed.