Google Knowledge Graph napojený na našeptávač

Na Google.com (USA verzi) si můžete vyzkoušet novinku v podobě Knowledge Graphu napojeného přímo na našeptávač.

Google Knowledge Graph je přímo napojený na našeptávač.
Google Knowledge Graph je přímo napojený na našeptávač.

Jedním z největších problémů vyhledávačů, je že jedno klíčové slovo může mít více významů. Částečně tento problém řeší našeptávač a související dotazy. Ovšem vše graduje v případě, kdy se jedná o službu anebo byznys. Pokud zadáte do vyhledávače například restaurace, tak na vyhodnocení potřebuje vyhledávač daleko více informací.

Dnešní moderní vyhledávače dokáží část informací doplnit (personalizované hledání, určení polohy atd.). Ovšem ani při využití tohoto všeho nedokáží naplno předvídat co hledáte, a pokud jim nepomůžete přes našeptávač, tak jim nezbývá než to v SERP třeba namixovat a vy si musíte vybrat anebo použít související dotazy.

Tato novinka je tedy jakýmsi skloubením našeptávače a souvisejících dotazů, ke kterým existuje knowledge graph.

Vliv na návštěvnost

Jak moc dokáže ovlivnit našeptávač hledanost jsme si ukázali v jednom z předchozích článků. Jakákoliv manipulace tohoto druhu má tak výrazný vliv na počet hledání a následnou případnou návštěvnost. Vzhledem k tomu, že se však jedná pouze u klíčová slova, které mají svůj knowlege graph, tak je dopad na návštěvnost otázkou. Část lidí se dozví co potřebuje a zbytek se stejně dostane na wikipedii. Takže to je spíše takové Google sobě :)

V každém případě pokud někomu z vás knowledge graph nějak výrazně ubral či přidal na návštěvnosti, tak se pochlubte v komentářích.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup