Penalizace warez webů na Google je v plném proudu

Ohlášený algoritmus Panda pirát 2.0 (pracovní název) je tady. Na rozdíl o posledního Tučňáka 3.0, který prozatím zasáhl méně jak 1 % výsledků v US, zasáhl watez weby opravdu tvrdě. Serveru torrentfreak.com se podařilo získat vyjádření mnoha dalších webů s torrenty. Všichni společně tvrdí, že opravdu byli zasaženi, jejich weby jsou v SERP dolů a návštěvnost klesá.

Následující graf ukazuje postupné nasazování nových výsledků Google. Na grafu jsou vidět dva dny po sobě. Je třeba brát v úvahu, že po vydání update nevidí všichni hned nové výsledky. Ty se zobrazují postupně dalším a dalším lidem.

Nový algoritmus Panda Pirát 2.0 silně zasáhl weby, kde se daly stáhnout torrenty. Postupné nasazení ukazuje propad v návštěvnosti.
Nový algoritmus Panda Pirát 2.0 silně zasáhl weby, kde se daly stáhnout torrenty. Postupné nasazení ukazuje propad v návštěvnosti.

 

Na rozdíl od Google Pirát 1.0 z roku 2012, která hodnotila web podle počtu stížností DMCA, je nová verze daleko agresivnější. Na grafu vidíte jak si v průměru vede 100 klíčových slov ve Velké Británii a USA na několika z největších torrentových webech.

panda-pirat-zasahla-torrentove-weby-srovnani

Pro většinu warez webů je návštěvnost z vyhledávačů velice důležitá. Jsou na ní zvyklí, protože si vždy vedly velmi dobře. Ostatně jsou v podstatě ukázkou toho, co dokáže masivní přirozený linkbuilding. Warez weby a fóra mají často doslova impozantní ranky a ukázkový odkazový profil, kde dominují zpětné odkazy, které lidé vytváří za účelem někomu pomoct (“tady si to můžeš stáhnout”, “tady mají vždy aktuální věci” atd.) Možná že i to je jedním z důvodů proč odkazy z diskuzí a komentářů za poslední roky slábnou a naopak posilují nabušené recenze.

Závěr

Zkoušel jsem dohledat nějaké torrenty na českém Google a zatím nevidím problém. Možná, že se čeká jak si povede v zahraničí a pak teprve sílu tohoto algoritmu poznají i české warez weby. No uvidíme.

Zdroje


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Penalizace warez webů na Google je v plném proudu”

  1. To vidím ako príležitosť písať o veciach, ktoré sa na wareze nachádzali, oveľa ľahšie sa tak web dostane hore, keď warez weby padajú ako perseidy v auguste…

Comments are closed.