S copywriting.cz si užijeme ještě zábavu

copywriting-cz

Systém copywriting.cz za posledních několik týdnů prošel hned několika změnami. Propojil se systémy PayPost a WebPost. Momentálně je tak poměrně masivní platformou pro obchodování s texty i prostorem pro ně. Vše je maximálně otevřené. Vidíte co kupujete, můžete se s kýmkoliv bavit a dojednávat detaily. Provozovatel systému vám dává maximální prostor pro váš byznys. Žádné náhledy textů ani omezená komunikace, aby se minimalizovaly obchody mimo systém. Například díky PayPost mě oslovit zájemce o článek a domluvili se přes e-mail. Pak se jen realizovala samotná objednávka.

Troufám si říct, že Copywriting je teď momentálně nejlepší platformou na českém trhu. Začíná se to projevovat i na aktivitě příjmů z affiliate. V počtu provedených obchodů měl během prvního půl roku lepší rozjezd jen PlaCla, ale když mi po roce začali mizet lidi přese mě registrování, tak jsem to zabalil a dále nesledoval. Naštěstí Copywriting má doživotní odměnu za přivedené lidi, takže pokud se ně budete starat, může váš čas být zajímavou investicí.

Jenomže to není všechno …

Copywriting je napojený na diskuzní fórum WebDeal.cz. Právě jeho provozovatel stojí za systémem Copywriting a jeho sourozenců PayPost a WebPost. Přes centrální účet na WebDeal je vše propojené. Kdysi takto byl připojený i systém na výměnu reklamy. Ten se někam nenápadně vytratil. Ale klidně je možné, že se znovu objeví jako další rozšíření Copywriting.

mother-of-godA proč ta spekulace? Podle zákulisních informací se totiž chystá integrace jedné zajímavé věci, která na českém trhu byla poměrně dlouho opomíjena. Jedná se o podčlánkovou reklamu. Snadno dostupný způsob jak umístit krátký reklamní text pod konkrétní článek na blogu. Jedná se o český vynález. Petr Jeník hledal jednoduchý způsob jak dát možnost inzerentům vložit reklamu pod své články a to navždy. Nechtěl se o nic starat a tak si nechal naprogramovat plugin pro WordPress, který za určitou částku zaplacenou přes PayPal vše obstará. Vše bylo velice snadné a zaujalo to.

Právě jeden z programátorů WebDeal Jan Paluska vytvořil plugin EasyAd. Na rozdíl od Petrova pluginu obsahoval EasyAd plnohodnotnou platební bránu. Já osobně jsem jej začal okamžitě používat. Ostatně je i zde na 404M, kde si jej můžete prohlédnout v akci. Někteří lidé si přes něj reklamu kupují, jiní jej využijí jako formu poděkování, když se mi něco povede napsat :)

Koncept EasyAd údajně bude do copywriting přidán. Respektive jeho úplně nový forma. Vše bylo napsáno od začátku. EasyAd ukládal všechna data přímo do databáze WordPress instalace. Tato nová varianta pojede přes copywriting, kde se bude zároveň ukládat záloha pro případ potřeby. Vše bude samozřejmě zastřešeno společným účtem WebDeal. Půjde platit i WB body. Takže ideální i na nestandardní výměnu odkazů. Samozřejmě že se vše posune dál. Součástí bude i možnost poupravit vzhled nad rámec krátkého inzerátu. No uvidíme, jak bude vypadat finální podoba.

Osobně v tom vidím celkem zajímavý potenciál. Protože to funguje. Zapomeňte teď na nějaký SEO efekt, o kterém se zde dá spekulovat. Spousta blogerů si jen tak rádo píše o všem možném. Často jsou to texty postavené na pokládání otázek. Takovéto otázky se mohou dostat do vyhledávačů a po čase mít i slušnou hledanost. Pak už jen stačí pod článek na ně dát odpověď formou inzerce. Popravdě to chce celkem dost procházet a hledat, najít správný text a vložit pod něj tu správnou reklamu. Přeci jen podčlánková reklama je navždy. Pokud bude blog fungovat roky, tak po celou tu dobu budou chodit na článek návštěvníci z vyhledávačů. Cena za proklik bude každým klikem menší a menší.

Závěr

Jak už bylo mnohokrát zmíněno. Aby mohl nějaký reklamní systém dobře fungovat musí dosáhnout “kritického množství” inzerentů a publisherů, kdy bude dostatek poptávek i nabídek, aby se oběma skupinám vyplatilo do něj investovat čas i peníze. Popravdě z českých Pay Per Post toho zatím dosáhl jedině PlaCla pod vedením Martina Jersáka. Copywriting je momentálně na 150 inzerentech s kreditem a 199 aktivních blogerů. Což vypadá dobře, ale čísla která o tom rozhodují se vyskytují na papírkách, které tiskne státní tiskárna cenin.

Tak uvidíme.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “S copywriting.cz si užijeme ještě zábavu”

  1. Ano, letos je rok významných změn v prodeji a nákupu textů. Sloučení více služeb pod jedno konto a jednu platbu dává výrazné šance Copywritingu. Na tu podčlánkovou reklamu se už moc těším i na svém webu.

  2. Mám pro tebe dobrou zprávu, na PlaCle plánujeme doporučení překopat a aktivním affil partnerům už doporučené blogery a inzerenty nemazat. Podmínky účasti v affil programu brzy zveřejníme.

  3. Copywrithing.cz se mi moc líbí. Zatím neivestuji do textů, ale jak začnu, tak je určitě začnu nakupovat tam. Líbi se mi i ty hotové.

Comments are closed.