Když není práce: Metoda totálního výprodeje

verim-siObčas se stane, že jste bez zakázky. Máte náladu anebo prostě potřebu vydělat nějaké peníze. Prostě hlad po práci jak se patří. Když se jedná o delší období, řeší se to samozřejmě investicí do nějaké propagace. Ale dejme tomu, že máte prostě třeba jen jeden či dva volné dny. Existuje jedna taková marketingová strategie. Funguje jak na prodej reklamy, tak i na nabídku služeb (linkbulding, copywriting).

Základem je mít seznam bývalých klientů. Ideálně těch, kteří byli s vaší reklamou/prací spokojeni. Dále si připravit neodolatelnou nabídku. Žádných 50 % slevy, ale rovnou 75 – 80.  %. Následně jim zavoláte anebo napíšete mail, že právě teď máte speciální nabídku. Ovšem podmínkou je koupit službu ještě dnes. Důvod uvádět nemusíte, ale stejně se občas někdo zeptá. Stává se to zvláště u copywritingu. Prostě řekněte, že vám vypadl velký klient a máte zrovna den či dva volno.

Za tuto cenu se většinou dohodnete. Kdo by nechtěl ušetřit že? Navíc spousta firem třeba u reklamy rádo odzkouší plochy.

Výhody

  • Oslovíte staré klienty, což může navázat v novou spolupráci
  • Čas který máte navíc využijete
  • Nové reference se vždy hodí

Nevýhody

  • Nedá se to opakovat. Tohle je taková jednorázovka.
  • Ukážete, že prodáváte/pracujete i za daleko menší ceny, což není vždy ideální. Ne nadarmo se této metodě také říká “eating your babies”.

Závěr

Nezapomínejte, že neprodáváte žádnou podřadnou práci, vaši klienti už vás znají z předchozích zakázek. Vaše nabídka musí být ale opravdu neodolatelná. Doslova neuvěřitelná. Klient musí pochopit, že se jedná o jednorázovou akci, žádnou slevu. Po této akci už pracujete za plnou cenu – toto platí zvláště u služeb. U reklamních ploch se totiž smlouvá poměrně hodně.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “Když není práce: Metoda totálního výprodeje”

  1. Otázkou je, jestli si tím totálně nezničíš business, když lidi pochopí, že to jde i za méně. Chápu, že je důležité naznačit, že je to výjimka, ale i tak…

  2. V prípadoch, aké popisuješ, radšej deň či dva oddychujem. O to lepšie potom zase pracujem za plné ceny ;)

  3. Pri tomto si treba ale dávať pozor. Odporúčam túto ponuku poslať len najlepším klientom. Napríklad takí, čo robia najväčšie objednávky. Stačia aj 3. Riziko je v tom, že keď klient zistí, že to ide za oveľa menej, pri najbližšom bize by sa veľmi hral s cenou. Veľa ľudí neocení prácu ako sa patrí :).

  4. No, u copywritingu nevím. Asi bych raději makal na nějakém svém projektu.

  5. nápad zaujímavý, len ťažko povedať či to je fakt účinné, na tie 2-3 dni. Keby nebola práca dlhodobejšie tak až potom by som odskúšal túto metodu a dva, tri voľné dni by som stravil prácou nad vlastnými projektami prípadne aj oddychovať treba :)

  6. Zdá se mi to kontraproduktivní. Souhlasím s komentářem výše, že je asi lepší pracovat na vlastním projektu.
    Já využívám takový volný čas na tvorbě projektů pro pasivní příjem nebo si vytvářím komponenty a polotovary pro urychlení budoucí práce.

Comments are closed.