Vánoční seriál Ga’s al Rhula: Objevujte důležité a relevantní

Rok 2014 je za dveřmi a všude se spekuluje co bude se SEO? No podle legendy Ga’s al Rhula se nic nezmění. SEO opět zemře při jednom z dalších algoritmů, které Google vydá za hlasitého potlesku “poctivé” SEO komunity. Od budoucnosti většinou očekáváme zlepšení anebo zhoršení aktuálního stavu. Ve skutečnosti je ale nejpravděpodobnější, že se nic nového vlastně nestane :)

Ga’s al Rhul doporučuje zaměřit zaměřit se na objevování nových věcí a způsobů propagace. Nehledejte informace jen na dobře známých a vychválených místech. Snažte se sledovat informační uzly jako jsou sociální sítě a diskuzní fóra. Občas se objeví odkaz na nového SEO šamana, který se nebojí vykřičet do světa své názory a výsledky testů, které popřou to co tvrdí celebrity. Informace je nutné hledat nepřijdou za vámi sami.

Nevěřte všemu, co se píše a preferujte zdravý rozum. Jeden z nejoblíbenějších SEO vtipů black hat komunity je: “Dělejte opak toho, co říká Matt Cutts a budete mile překvapeni.” Jak Ga’s al Rhul rád připomíná, když udělá Google něco pro “dobro” white hat, tak sklízí ovace. Následující měsíc už je ti co tleskali proklínají, protože dostali penalizaci ani nevědí za co. Google není všemocný i když mu je v SEO často připisována moc SCI-FI počítačů z budoucnosti, jež umí ovládnout svět.

Relevance informací je dalším cílem. S dostatkem znalostí vzrůstá důležitost těch, které do sebe zapadají. Nestačí jen vědět jak SEO funguje, potřebujete umět i věci z příbuzných oborů. Učte se o využívat různé SEO nástroje, základy kódování šablon, články ke copywritingu, základy lidské psychologie, marketing, angličtinu a další věci co by se mohli hodit. Třeba zjistíte, že váš SEO šaman je blb, který neví co dělá špatně.

Hlavně se nebojte vytvořit si vlastní názor. Zbavte se strachu a předsudků. Je fajn zjistit, že člověk s kterým z principu nesouhlasíte má vlastně zajímavé názory, které Vám pomůžou s podnikáním. Obdobné je to i s metodami. Existují lidé, kteří zkusili a odsoudili PPC reklamu, protože kampaň rozjeli špatně. Pak navštívili konferenci, kde o PPC byla přednáška. Zkusili to znovu a šlo to. Nebojte se, nebojte se a znovu nebojte se :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Vánoční seriál Ga’s al Rhula: Objevujte důležité a relevantní”

  1. Rok 2014 by mohl být rokem, kdy +1 dostane větší váhu. Už teď se ve výsledcích vyhledávání (musíte být přihlášení do Google účtu) zobrazují posty ze sítě G+. A to o dost větší míře, než doposud. Google si je vědom toho, že se na jeho síti tvoří dost kvalitní obsah.

  2. Mohl bys napsat clanek o konktetnich novych zpusobech propagace to bychom jiste radi uvitali ;)

  3. Ja sa snažím nepracovať, pokiaľ som do google účtu prihlásený, v prehliadači. Na pracovnom stroji som si radšej dal Thunderbird s gmail kontom, len aby som v prehliadači prihlásený nebol. Personalizovaný úpravy vyhľadávania si neprosím.

Comments are closed.