Google antipspam tým údajně dostal Backlinks.com

Na Searchengineland se objevil článek, že si Google došlápl na odkazovou síť Backlinks.com. Jedná se spíše o systém, kde můžete nakupovat a prodávat zpětné odkazy. Funguje už poměrně dlouho a to od roku 2006. Za celou tu dobu prošla několika změnami. V posledních letech se rozšířila o několik zajímavých projektů. Mezi nejznámější patřil určitě Seoparking, kam jste umístili doménu, nastavili šablonu a témata. V pravidelných intervalech se na ní pak zobrazovali články. Před rokem bylo v systému přes 1 milionů různých článků.

Že by dnes byl konec tohoto obrovského systéme?

SEO-meme-04

Těžko soudit, zatím jsem nikde nenašel informace o nějakém problému. Všechny 3 weby, které využívají tento systém jsou v pořádku a bez penalizace, tak nevím co si o tom myslet. Možná, že byla zasažena jen určitá větev.

Podle statistik využívá Backlinks.com přes 32 tisíc inzerentů a za poslední měsíc přibylo 243 nových. Je pravda, že o inzerenty není nouze. Stačí vám mít Google Page Rank a vyděláváte. Systém je podobný bývalému českému mlink, kde jste dostali předem stanovenou částku. Na výběr jsou dva druhy odkazu. Prostý a umístěný ve v textu o maximální délce 120 znaků. Za GPR 1 se platí 0,5 USD, za GPR 4 už 3 USD a třeba za GPR 6 až 12,5 USD. Ceny jsou samozřejmě za měsíc. V nabídce je maximálně GPR 8.

Prodej odkazů přes automatické systémy je samozřejmě od Google odměněno ztrátou ranků pro prodejce a kupce může nově dostat přes linky tučňákem, což hodně zamrzí.

Pokud by byla likvidace Backlinks.com pravdou, tak dalším cílem by mohl být například český ranky.cz. Ovšem proti těmto systémům vyhledávače bojují už velice dlouho a pokud nemají důkaz v podobě nějakého specifického řetězce na stránce, tak toho moc udělat nemůžou, protože zařadit vás do těchto systému na prodej odkazů může kdokoliv.

Hold vyhledávače to mají těžké. Možná kdyby tolik nelpěli na rancích či zpětných odkazech a hodnotili kvalitu, tak by to bylo lepší ;)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Google antipspam tým údajně dostal Backlinks.com”

  1. Každý takovýhle systém musí po čase padnout – když se o něm dozvědí inzerenti, dozví se o něm i lidi od Google.
    Jsem zvědav, kdy to postihne i podobné české systémy. BTW – možná že je současný prodej Placly jen souběh náhod ….

  2. Prodej Placly je v tom, že se majitel o svůj business bojí. Jen blázen by si takovýto systém koupil s tím, že do něj musí nacpat 800k. Ty peníze se dají investovat určitě jinak (a lépe).

  3. Podľa mňa Google bojuje proti takým systém nie preto, že by mu vadili platené linky, ale preto, že sú platené niekomu inému a Google prichádza o peniaze z reklamy vo vyhľadávaní, teda vlastného systému plateného ovplyvňovania výsledkov vyhľadávania.

  4. Když všechny podobné systémy zmizí, nebude snad tolik stránek na internetu, které jsou naprosto k ničemu pro lidi.

  5. Mimochodem Ranky.cz při pokusu o novou registraci skončí na “500 Internal Server Error”.

Comments are closed.