Interaktivní reklama AdSense

Dneska jsem začal monetizovat jeden nový authority site. Probíhalo na něm několik menších experimentů, které jsem postupně dokončil více či méně neúspěšně. Web má ale stabilní návštěvnost v nižších desítkách lidí denně, tak proč tam nedat reklamu.

Nechtěl jsem to moc přehánět, protože mě napadlo otestovat vliv pozic ve vyhledávači pokud se tam najednou po více jak roce objeví reklama. Vybral jsem proto plochu 160×600 do pravého sloupce. Nahodím kód, přidám kanály do AdSense, kde mi to nabídlo rovnou nové rozhraní, které sice nevypadá špatně, ale je prostě nové a chce to chuť si na něj zvyknout.

To bylo někdy ráno, takže jsem si počkal až do večera, než se začnou zobrazovat relevantní reklamy. Samozřejmě většina reklam tvrdý remarketing, jako by už dneska do klíčových slov už nikdo neinvestoval :)

No co ale na mě vybaflo mě překvapilo. Interaktivní reklama, která reaguje na přejetí myší.

adwords-interaktivni-reklama

První inzerát je “odhalený”, ostatní se otvírají po najetí myši. Vše umocňuje bílá šipka v modrém kolečku. Celkem nápadné a hravé.

Zajímavé by bylo takovouto reklamu umístit na část stránky, kterou návštěvník musí přejet myší. Napadá mě třeba pod/nad drobečkovou navigaci. Jakmile by se začaly otevírat jednotlivé reklamy, návštěvník zbystří a třeba na nějakou i klikne.

V každém případě je zajímavé, jak Google postupně přechází od konceptu malé nenápadné reklamy. Schválně kdy se dočkáme nějaké varianty, kdy po najetí myši se reklama nebude pohybovat jen v rámci své vyhrazené plochy, ale třeba vyjede doprostřed stránky?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Interaktivní reklama AdSense”

  1. toto už funguje zopár mesiacov, celkom zaujímavé experimenty roby google s reklamnými jednotkami, ktoré sú iba odkazové jednotky, tam niekedy zobrazuje nahľad webu v rôznych kruhoch alebo štvorcoch

  2. Jak píše palo, já mám tyhle reklamy na webech taky už nějaký pátek. A nejspíše mají dobrou proklikovost vzhledem k podílu textových reklam v celkovém výdělku.
    Chystáš nějaký update článek o authority site? :)

  3. Podobné reklamy mi vyskakují cca od září, jestli mají vyšší proklikovost jsem zatím neměřil, ale nemyslím že to bude nějak velký rozdíl oproti klasice. Ono to spíš některé lidi od kliknutí odradí řekl bych

Comments are closed.