Konečně se můžete v GWT dozvědět, že vaše stránka má penalizaci

its-somethingDneska koukám do Google Wevmaster Tools (česky Nástroje pro webmástry) a v menu v položce Návštěvnost z vyhledávačů je nová Ruční zásahy. Chvilku jsem kolem toho tápal, co to vlastně ruční zásahy jsou až se mi podařilo na jedné nové doméně najít následující text:

Tato stránka zřejmě ve výsledcích vyhledávání Google nebude mít tak dobré výsledky, protože pravděpodobně porušuje naše pokyny pro webmastery.

Říkám si paráda! Konečně nám Google dává možnost zjistit jestli má web nějaký problém, anebo je v pořádku. Už nejsme odkázaný na Google Page Rank, který byl do této doby jediným (ne)spolehlivým ukazatelem problémů s webem. Takže už jej nemusíte sledovat, pokud vám nezáleží na výšce jeho hodnoty.

Pro ty z vás, kteří nemají to štěstí vlastnit penalizovaný web přikládám screenshot :)

GWT-neprirozene-odkazyJen pro zajímavost, tohle je doména, kterou jsem nedávno koupil. Mám na ní diskuzní fórum, kde se bavím sám se sebou, popřípadě tam dávám odpovědi na otázky co mi přijdou emailem. Doménu jsem si vybral kvůli zajímavému názvu a jednomu testu. Sledoval jsme na ní vliv kompletní reindexace obsahu. Proto je také v GWT. Jen pro zajímavost na doméně je nový obsah už od 12. května 2013 a dodnes nebyl schopný Google jí správně přeindexovat.

Závěr

No v každém případě tohle je jediný penalizovaný kousek. PR web je bez problémů a ani linkfarmy nehlásí žádné varování. Škoda, že se nedá dohledat historie ručních zásahů. Zajímali by mě určité časové úseky, kdy jsem vychytal několik penalizací za prodej odkazů za DirectoGlobal (kdo tehdy nedostal že?).


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

13 Replies to “Konečně se můžete v GWT dozvědět, že vaše stránka má penalizaci”

  1. Tohle jsem tam zahlédl, ale nemam tam, co tam máš ty Drago… :D Parádní info, dík za něj.

    1. FreeBit.cz: proto jsem přiložil screenshot pro ty kdo nemají takové štěstí jako já :D

  2. Doteraz som si myslel ze mam penalizaciu. Podla tohto to vyzera tak ze nemam. Ale pozicia vo vyhladavaci je stale zla. Som z toho mierne zmeteny

  3. dnes ráno som GWT pozeral, a takáto kolonka tam ešte nebola :), tiež nemám to šťastie a žiadný web nemám penalizovaný takže diky za ten screen :)

  4. Mám jeden web, který bych na 100% řekl že je nějak penalizovaný ale v GWT nemám nic. je možné to ještě nějak jinak zjistit?

  5. Vcera to tam bylo, dnes to tam uz neni, Google to asi dal do pryc :(

  6. Mno já to u žádného webu též nenašel, ale třeba se to postupně zavadí a nemá to každý.

  7. Zdravím. Ide len o oznam, že bol web MANUÁLNE penalizovaný. Keďže manuálne Google penalizuje len zriedka, väčšina webov tam nič neuvidí. To ale neznamená, že web nie je penalizovaný, môže byť – algoritmicky, o tom vám Google nedá vedieť. Čiže weby postihnuté napr. Penguinom tam nič neuvidia, napriek tomu, že sú penalizované.

    Nie je to ani novinka, Google webom, ktoré penalizoval manuálne už pred tým posielal správu vo Webmaster tools, teraz to len dal do záložky.

    Weby, ktoré boli penalizované manuálne, sa môžu tešiť, oprava je omnoho jednoduchšia ako v prípade algoritmickej penalizácie.

  8. Toto sa ale týka iba manuálnej penalizácie a tej je málo. Automatickú penalizáciu tu nenájdete. Titulka článku je preto trochu zavádzajúca.

  9. Tak mě už to naskočilo u všech webů (u všech prázdné).

  10. Zdravím, mě tam přistálo toto: Nepřirozené odkazy na váš web — ovlivňuje odkazy
    Google objevil nepřirozené umělé, zavádějící nebo manipulativní odkazy vedoucí na stránky na tomto webu. Některé odkazy mohou být mimo kontrolu webmastera, proto jsme provedli zásah cílený na nepřirozené odkazy, nikoli na celkové hodnocení webu. – upozornění už jsem dostal emailem více jak před rokem – web má pr4 a zobrazuje se ve výsledcích vyhledávání celkem vysoko. Takže google zřejmě odhalil nekvalitní zpětné odkazy a sám je odřízl…

Comments are closed.