Raketa s negativním SEO namířena. Probíhá odpočet …

misc-are-you-fucking-kidding-meNedávno jsem se dostal opět k tématu Link transportingu. Prostě black hat blbnutí s krátkodobým efeketem, kde šlo jen o testování několika věci, končících banem. Ten se nakonec zřejmě prozatím nekonal. Ovšem došlo k zajímavé debatě (je zajímavé jak se u piva dostanete od volby prezidenta k black hat seo). Pokud se dá přes redirect 301 posouvat dál linkjuice, dalo by se poslat i něco jiného?

Jak funguje a vypadá penalizace za masivní linkbuilding už víme. Autor experimentu dokázal existenci sandboxu a že jednorázový levný linkbuilding nemají rádi. Ovšem otázka je jak to vlastně celé funguje. Kolem negativních vlivů SEO panuje poměrně hodně desinformací a mýtů.

Vzpomínáte na článek negativní seo? Ga’s al Rhula popisuje jak se dá zničit konkurenční web. Z jeho výpovědi doslova až mrazí. Dokonce se mě někdo zeptal, kde vlastně mají SEO křečci základnu, že by jim poslal nějaké sušenky polské výroby. No to už odbíhám od tématu.

Představte si, že máte nabitý web negativním linkjuice. Schází se na něm desítky tisíc nekvalitních zpětných odkazů, které jste si koupili za akční ceny. Web je totálně nepoužitelný a odkazy z něj jsou jedovaté jak ryba fugu. Dokonce tak moc, že kvůli podobným webům musel Google založit disavow tool (nástroj na distancování se od zpětných odkazů).

Ok máme nálož v podobě ukázkově penalizovaného webu a nosnou raketu 301. Stačí namířit, zahájit odpočet a odpálit. *Bum*

Zbraň hromadného SEO ničení? Těžko říct. Je možné, že na rozdíl od nutnosti manuálního se distancování od zpětných odkazů, byl v tomto ohledu Google chytřejší a jednoduše podobné pokusy automaticky ignoruje. Seznam za SEO pokud vím nepenalizuje, takže maximálně získáte vyšší srank, když už teď indexuje i to “české” zahraničí. Navíc se tam teoreticky dá dovolat spravedlnosti, na rozdíl od Google, kde máte jen formulář.

EDIT: 17.8.2013 – Podle několika neoficiálních zdrojů 301 nepřenáší negativní linkjuice ani penalizace.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Raketa s negativním SEO namířena. Probíhá odpočet …”

  1. Zničení konkurence raz dva :D

    Na výrobu zkažené stránky stačí cca 7 000 Čínských odkazů za 20$.

  2. To proti tomu nemá Google nějaký obraný mechanizmus? Vždyť to by se začaly objevovat inzeráty na nákup takových to odkazů. Třeba přijde další vlna registrátorů do katalogů :-)

  3. Je otázka nakolik je vše co se tvrdí o penalizování ze strany google pravda. Věřím tomu že spousta věcí jenž se vynoří z podhoubí google je nadsazena a protože jemu to vyhovuje tak k tomu mlčí.

  4. m1ch3l: najkvalitnejšie su predsa tisícky odkazov z ruských webov :D a nie čínskych to by si automaticky dostal doživotný ban

Comments are closed.