Testování Sklik stačilo vracím se k AdSense

Když zrovna není vyprodaná reklama na 404m přes AdExpert, objevují se mnou nastavené affiliate anebo PPC. V tomto je AdExpert opravdu super. Aniž by jste museli zasahovat přímo do kódu stránky/šablony, stačí u každé reklamní plochy využít vložení vlastního kódu. Nic to nestojí, systém dokonce hlídá i dostupnost stránek, prostě služba s přidanou hodnotou.

Koncem listopadu jsem v článku Pár PPC postřehů za poslední měsíc srovnával výkonost AdSense a Sklik tady na 404m. Bohužel to v prosinci spadlo na CPM 8,12 CZK a leden je s CPM 5,39 CZK ještě horší. Přiznám se, že to by nijak extra ještě nevadilo. Těch pár stovek mě na jedné ploše nijak zvlášť nevytrhne. Cennější jsou pro mě informace jaké inzeráty se u kterých článků objevují.

Problém mám s jednou společností, jejíž inzerát se tam začal pravidelně objevovat. Mají u mě škraloup za spam. Dokonce jsem si dal tu práci a vyplnil stížnost, která byla vyhodnocena jako oprávněná. V té době nás ale bylo víc, kdo si stěžoval. Jejich reklamu jsem na tomto blogu nechtěl a na sklik jsem nenašel možnost reklamu zakázat*.

Sklik samozřejmě hodlám na některých stránkách používat i nadále. Nemá zas tak špatné výsledky jak je všeobecně zažité. Jen je s ním trochu obtížnější práce. Nemůžete si nastavit, kde bude grafická reklama a kde textová, chybí experimentování s velikostí písma, nápis Seznam.cz reklama je poměrně výrazný. Na druhou stranu má sklik pár vychytávek. Například formát 950×100 zobrazuje miniaturní náhledy webu anebo 728×90 má tři jednořádkové inzeráty. Nikdy mi moc nefungovaly malé inzertní plochy. Zkuste ale písmo Verdana na velkém čtverci. Když si s tím pohrajete můžete dosáhnout dobrých výsledků. I když co dokáže nacpat AdSense do velkých reklamních čtverců, na to sklik zatím nemá.

Ještě mě napadla jedna věc, kterou má sklik a adsense ne. Na větší reklamní plochy vždy dokáže nacpat nějaký šílený inzerát jako například “Zjistěte kdy zemřete” anebo “Nový IQ test” a podobně. Přitom určitě má v zásobě tématické inzeráty. Přemýšlím jestli je to úmysl. Každý web má své znuděné anebo zbloudilé návštěvníky.

Celkem by mě zajímalo jak je to u váš. Dáváte skliku pravidelně šanci?

* EDIT 16:24 – tak to zakázat jde v nastavení webu. Viz. diskuze

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

14 Replies to “Testování Sklik stačilo vracím se k AdSense”

  1. Weby si můžeš u skliku zakázat přes filtr konkurence.
    U mě má sklik vyšší cenu za klik, ale otřesné CTR a adsense je to zas naopak.

  2. Ono v obsahové síti není takový longatil. Proto ty iq testy a hubnutí. Hodně lidí si platí sklik, ale hlavně ve fultextu.

  3. Pokud myslis banan, tak s novou strankou se pekne vyhli blokovani rady lidi. Blokovat samozrejme adresy jde – viz Weby – upravit – filtr konkurence.

    Osobne mi vadi, ze nelze nikde nastavit, aby jsem si nekde nastavil minimalni ceny inzeratu zobrazovanych na mych strankach. Mam pocit, ze graficky reklamy nejedou na pocet zobrazeni, ale na PPC. I tak 10 korun za 1000 zobrazeni? To je pod uroven 90% lidi, zvlast kdyz je graficka reklama uprednostnovana.

    Asi si zkusim vyhrat s A/B testovanim.

    1. Honza, Unreal][: už to vidím, já to hledal všude možně, ale nenapadlo mě, že to bude přímo v nastavení webu samotného

  4. Sklik jsem osobně netestoval, ale nejednou jsem přemýšlel zda může mít sklik vliv na serp.

    Příklad: umístím-li reklamu na úzce zaměřený web, který má poměrně dobré pozice na seznamu

    a/ vyhodnotí seznam, že web není ukázkoví? a pošle mě dolů?
    b/ pomůže k vyšší návštěvnosti a rozdělíme se?
    c/ nic se nezmění co se týká serpu i samotného výdělku?

  5. Šanci mu dávám, ale pořád je oproti AdSense horší, nicméně některé prvky jsou dobré a prvek kde jsou náhledy webů mi jede nejlépe, to by se mohlo v AdSense taky objevit.

  6. Asi před rokem byl sklik na velmi dobré úrovni jak v CTR tak s cenou za proklik, poté ovšem beze změny ploch i návštěvnosti začali jít ceny i CTR dolu. Teď v lednu se mi zdá, že jdou zase ceny a CTR strmě vzhůru, tak doufám, že to již bude stabilní a zase to neklesne. I tak, kdo může ať raději nasadí Adsense.

  7. Jeste bych dodal, ze je to chyba Seznamu – ten si ma pres obchodaky shanet nove klienty, kteri nabidnou vetsi cenu za proklik.

  8. CTR u skliku jsem míval otřesné, naopak cenu za klik dost nad adsense .. ale adsense to vykompenzuje CTR, takže jsem také stále věrný adsense:-)

  9. OT: Nemel by tu pls nekdo svrovnani sklik vs. adsense na tema pujcky? Diky…

    1. Happik: Tohle téma jsem u skliku nikdy nezkoušel. Ale třeba někdo jiný bude vědět.

  10. Jo moznost nastavit minimalni ceny inzeratu to bych si nechal libit a radsi tam pak jel vlastni reklamu…

  11. Co všude čtu názory, tak Sklik je vždy a ve všem horší, proto jsem jej nikdy ani nezkusil. Asi chyba co ? Hned tak něco odepsat a dát na rady druhých…

  12. U mě je Sklik jak na houpačce. Dva měsíce plní účet třeba pětikilem za měsíc z jednoho webu a alší dva mám denně třeba dvoukorunu. Zakazuju sice nerelevantní reklamy, vkládám kódy se zaměřením na klíčová slova, ale nic naplat, Sklik si prostě dělá co chce.

Comments are closed.