Zahrajeme si hru zvanou Linkbuilding – část 1.

Jmenuji se Ga’s al Rhul, jsem profesorem v oboru Mastery in dark art of SEO a teď si zahrajeme hru zvanou linkbuilding.

Jako nezkušení linkbuildeři budete potřebovat alespoň 60 minut času v kuse. Průměrný SEO křeček na pozici linkbuilder aspirant to zvládne za 10.

Připravte si jednu stránku. Ne web, ale stránku, kterou jste právě vytvořili. Může to být článek, stránka produktu anebo jen kalkulačka nějakého pojištění. To je jen na vás. Důležité je klíčové slovo anebo slovní spojení, které se k ní váže.

Dále papírek a tužku, kam si za každý odkaz, který získáte uděláte čárku. Připraveni?

To co po vás chci, aby jste do 60 minut vytvořili 20 zpětných odkazů na relevantních stránkách formou komentáře a to pomocí následující metody. Komentář musí obsahovat 3 – 4 věty, kolem 200 znaků včetně mezer, každý musí být unikátní a tématický.

Otevřete si do jednoho prohlížeče Google.cz a vložte tam:

“klíčové slovo” “is proudly powered by WordPress

Zaškrtněte Stránky pouze česky a pod Více nástrojů Poslední měsíc.

Otvírejte jednotlivé články v novém okně a přidávejte smysluplné komentáře se zpětným odkazem. Za každý odeslaný si udělejte čárku. Pokud jde odkaz ke schválení, nepočítá se.

V momentě kdy dojdou výsledky ve vyhledávání

  • Odstraňte uvozovky.
  • Pokud nepomohlo zvyšte časový rozsah na rok.

Jestliže stále nemáte hotovo. Použijte v Google následující řetězec za použití stejného omezené (pouze česky, Poslední měsíc)

“klíčové slovo” “Používáme WordPress”

Opakujeme postup a děláme si čárky.

Pokračujeme s frázemi:

“klíčové slovo” “Napsat komentář” “Webová stránka” -“Používáme WordPress”

klíčové slovo “Napsat komentář” “Webová stránka” -“Používáme WordPress”

Pokud jste stále nedosáhli 20 zpětných odkazů přejděte na jednotlivé CMS systémy, které umožňují psát odkaz zdarma.

“klíčové slovo” site:blog.cz

“klíčové slovo” site:pise.cz

“klíčové slovo” site:wordpress.com

“klíčové slovo” site:typepad.com

“klíčové slovo” site:blogetery.com

Pokud vám nestačil tento výčet budete si muset dohledat další už sami, anebo slevit se složitosti klíčových slov.

Tento test dáváme všem, kteří se ucházejí na pozici linkbuildera. Ovšem mají na to jen poloviční čas. Tak co kolik z vás to zvládlo?

Komu se to povedlo a dodržel pravidla bude zhruba za 3 – 4 týdny mile překvapen co dokáží tématické zpětné odkazy ať už jsou follow či nofollow.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

25 Replies to “Zahrajeme si hru zvanou Linkbuilding – část 1.”

  1. Napadlo mě, zda bys nechtěl napsat článek(y), rady, jak na rozumný a efektivní linkbuilding pro začínající stránku s rozdělením na přístup k tvorbě originálního obsahu (kde brát inspiraci, jak nabrat čtenáře apod.) a na přístup k SEO (linkbuilding, čeho se vyvarovat, sociální sítě apod.), klidně jako seriál, protože je to náročné téma. A pokud by bylo potřeba, klidně s předplatným, teaser volně přístupný, zbytek textu až po zaplacení, smskou nebo přes Paypal.

  2. Drago, takhle to lze hrát na některé málo komerční výrazy. Chytil jsem se na tvou hru a cvičně si dal klíčové slovo “povinné ručení”.

    Nechtěj vědět, kolik odkazů se mi za posledních 20 minut podařilo umístit (nepočítám ty, kde se píše, že komentář čeká na schválení). Nebudu čtenáře dále napínat, jako linkbuilder bych se dle tebou stanovených kriterií neuživil ani omylem :-)

  3. presne tak nejak funguje scrapebox, ty fingerprinty jsou me povedome :D

  4. Linkbuilder by měl znát i operátor related: pro Google, který vyhledá podobné weby.

  5. Jo, až bude čas, tak si tuto techniku taky ozkouším a podívám se na výsledky. Snad se to ukáže v tom nejlepším světle, to jsem tedy moc zvědav.

  6. Díky za dobrý přehled, zase jsem chytřejší :) Funguje to dobře, ale jen za splnění dvou podmínek:

    1) musí být dostatečná základna webů, kam to jde napcat – u výrazů typu “žulový pluton” na tuty zkrachuješ

    2) nesmí to být profláklá komerce, jinak to sežere spam filtr nebo admin – opět výrazy jako “cialis” nebo “poker” jsou odsouzeny k nezdaru

  7. Šlaka, kouzlo na linkuilding je prozrazeno! Ovšem v praktickém nasazení je nutno čelit řadě problémů:
    – málo výsledků (i bez časového filtru)
    – pro komentář nutno se přihlásit
    – KW není tematické k článku, ale dal ho nějaký jiný spamer do komentáře

  8. Tak jsem to zkusil a ať jsem dával vyhledávat “cokoliv”, tak výsledků i při 1 roce omezení velice málo. Ty co vylezli měli komentáře zakázány. Za 40 minut jsem reálně umístil 1 celý komentář. Věřím, že na některé fráze, o kterých píše pisíc webů, to půjde, ale na moji oblst bohužel ne. I tak zajímavé rozšíření obzorů.
    Mě to spíše pomohlo v tom, že vidím, kolik konkurence nakupuje na PR webech odkazy nebo články… Až se divím, že všichni naši hlavní konkurenti, o kterých jsem si myslel že nic, tak nakupují. Potěšující pak je, že my bez tvorby takového portfolia jsme ne vyhledávání na tom úplně stejně, ne-li lépe :) Potěšující více než nové zjištění, jak na linkbuilding, alespoň pro mě.

    1. Kali: tak na SEO/linkbuildingu je nejzajímavější právě to bádání a rozšiřování si obzorů.

  9. Mark: popřemýšlím

    Petr Vaníček: to co psal Ga’s al Rhul by mělo platit i pro články na blogu.

    TonyK: Ga’s al Rhul je tvrďák. Dá se to ale hodně zjednodušit když si na to uděláš jednoduché nástroje. Stačí i javascript + iframe.

    basti: ad. 1 souhlas, pak musíš jít do obecnějších pojmů a to už nemá takový efekt. Ga’s al Rhulova varianta je super, že ti Google sám naservíruje kam dát tématické odkazy. ad. 2 proto musí být komentář k tématu. Většina blogerů, včetně mě, je ráda za tématický komentář.

    seoman: když jsem to zkoušel, tak jsem nepotřeboval se nikam přihlašovat. S tou tematičností je to pravda viz. basti. Tu třetí výtku jsem nepochopil. Obecně se dá říct že tematičnost relevance klíčového slova k stránce jde v Google odshora dolů. Chce to vidět, když už sahám do supplement indexu, který je tam jen pro stav nouze. Ga’s al Rhul dělá linkbuilding hlavně pro zahraničí a tam s tím problém nemá. U nás se hold musíme snažit víc :)

  10. Daný postup komentářový LB výrazně urychlí, ale podmínky jsou tak šibeniční, že se to ani na rekontrukci bytového jádra nedá zvládnout :D

  11. Majn Goot to bude zase na webech naspamováno, už se na to těším, jak to budu mazat :-D

    Protože někteří tyto rady opravdu nepochopí, následně píší do komnetářů chujoviny a čekají, že se to tam objeví.

    Poslední dobou vážně uvažuji o tom, že na blogu místo odkazu ze jména povolím odkaz v komentáři, protože za chvilku to bude samej Ota- link půjčky, Karel- link pojištění, Franta- link porno a další.

  12. V linkbuildingu jsem určitě slabší, takže díky za další tip, jak získat odkaz. Akorát většina WP webů má schvalování komentářů a je otázka, zda i přínosný komentář máš šanci, když de facto odkazuje na konkurenci…

  13. Dobrý tip jak začít, jen Pochybuji Že to může Fungovat do nekonečna…

  14. Já pochybuji o přínosu komentářových odkazů na samotné seo.

  15. super návod, som rád že som také niečo našiel, mohlo by pribudúť aj viac takýchto článkov, aby sa všetci začiatočníci naučili niečo rozumné a účinné

  16. maki: Jakože na různé “SEO” postupy moc nedám, tak můžu z vlastní praxe potvrdit, že odkazy z komentů mají zřetelný vliv.

  17. Kdo by si chtěl takto hrát za peníze mne může kontaktovat s cenovou nabídkou.. Já „spamovat“ nebudu, ale kdyby pro mne chtěl někdo udělat tuto špinavou práci, jsem ochotný platit za vložený odkaz. O ceně zatím nemám představu, ale kdyby někdo zvládl 20 odkazů za hodinu (reálně se dá zvládnout víc), může si přijít na dobré peníze.

  18. Vďaka komentáru Marka aspoň vidíme ďalšiu dobrú funkciu tvojich komentárov, zvýraznenie veľmi dobre hodnoteného komentu :)

  19. Tenhle tip jsem tu objevil az ted, ale je to daleko vice casove narocne nez pises. No uvidime jak se to projevi :)

Comments are closed.